Andries En De Wetenschappers

Seizoen 2021
25:11

Seizoen 2021, Aflevering 4 - Prof. dr. ir. Peter Ngene

14 x
Prof. dr. ir. Peter Ngene is hoogleraar chemical engineering aan de Universiteit van Utrecht. Ngene, oorspronkelijk afkomstig uit Nigeria, won vele prijzen en doet onderzoek naar de toepassing van waterstof.
24:48

Seizoen 2021, Aflevering 3 - Prof. dr. Miranda Klaver

11 x
Prof. dr. Miranda Klaver is hoogleraar antropologie van religie (religiewetenschapper) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
25:09

Seizoen 2021, Aflevering 2 - Prof. dr. ir. Dick den Hertog

21 x
Prof. dr. ir. Dick den Hertog is hoogleraar aan de UvA in wiskundige modellen ten aanzien van het optimaliseren van grootschalige beslissingen. Dick den Hertog heeft vele internationale prijzen ontvangen. Daarbij is hij gasthoogleraar aan MIT te Boston.
24:46

Seizoen 2021, Aflevering 1 - Prof. dr. ir. Wiebren de Jong

11 x
Andries Knevel gaat in gesprek met prof.dr.ir. Wiebren de Jong, hoogleraar aan de TU te Delft met als specialisatie grootschalige energieopslag en herwinbare energie. Wiebren de Jong was ook gasthoogleraar te Groningen.
Seizoen 2020

Seizoen 2020, Aflevering 4 - Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder

12 x
Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder is bijzonder hoogleraar Christelijke filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkt de meeste tijd als universitair hoofddocent Filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is tevens voorzitter van De Jonge Akademie.

Seizoen 2020, Aflevering 2 - Prof. dr. ir. Marnix Medema

19 x
Prof. dr. ir. Marnix Medema is onderzoeker en docent bio-informatica aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen en gasthoogleraar in Leiden. In het blad New Scientist werd hij genoemd als een van de 25 meest veelbelovende jonge wetenschappers.

Seizoen 2020, Aflevering 1 - Prof. dr. ir. Krijn de Jong

65 x
Prof. dr. ir. Krijn de Jong is hoogleraar anorganische chemie aan de Universiteit van Utrecht. Hij was in zijn jeugd atheïst, maar kwam als student tot bekering. Krijn de Jong is ook lekenpreker in een gemeente in Houten.

Seizoen 2020, Aflevering 3 - Prof. dr. ir. Carlo Beenakker

21 x
Prof. dr. ir. Carlo Beenakker is hoogleraar Theoretische Natuurkunde in Leiden en winnaar van de Spinozaprijs. Hij schreef de afgelopen jaren drie honderd publicaties in wetenschappelijke tijdschriften. Carlo Beenakker is belijdend lid van de Rooms-Katholieke Kerk.

Bill Newsome

27 x
Bill Newsome is hoogleraar Neurowetenschappen aan Stanford University in Palo Alto, California. Hij heeft tal van artikelen en boeken op het gebied van de breinwetenschappen op zijn naam staan.

Eveline van Leeuwen

17 x
Eveline van Leeuwen is hoogleraar Urbane Economie aan Wageningen University, waar zij studie doet naar duurzaamheid op het grensgebied van stad en platteland.

James Tour

81 x
James Tour is hoogleraar Nanotechnologie en Scheikunde aan Rice University in Houston. James Tour heeft meer dan 650 wetenschappelijke artikelen geschreven.

Ard Louis

25 x
Ard Louis is hoogleraar natuurkunde aan de Universiteit van Oxford en werkte mee aan de documentaire van Morgan Freeman, 'The story of God'.

Katharine Hayhoe

65 x
Volgens Time Magazine in 2014 behoort Katharine Hayhoe tot de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld. Katharine adviseerde onder meer oud-president Barack Obama.

Heino Falcke

48 x
Heino Falcke is hoogleraar astrofysica aan de Radboud Universiteit Nijmegen en erkend expert op het gebied van zwarte gaten. Hij ontving de Spinozaprijs in 2011.

Rosalind Picard

26 x
Rosalind Picard is hoogleraar Media, Art and Sciences aan MIT (Boston). Zij was ooit atheïst. Ze wordt gezien als een van de meest innovatieve wetenschappers in de USA.

Larry Kwak

20 x
Larry Kwak is een van de grootste kankeronderzoekers in de wereld en werd in 2010 door Time uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen in de USA.

Cees Dekker

58 x
Cees Dekker is hoogleraar moleculaire biofysica aan de Technische Universiteit Delf en sinds 2006 tevens universiteitshoogleraar. Hij ontving onder andere de Spinozaprijs.

Heino Falcke

22 x
Heino Falcke is hoogleraar astrofysica aan de Radboud Universiteit Nijmegen en erkend expert op het gebied van zwarte gaten. Hij ontving de Spinozaprijs in 2011.

William D. Philips

26 x
William D. Philips is hoogleraar natuurkunde aan de Universiteit van Maryland. Hij ontving in 1997 de Nobelprijs voor natuurkunde voor de ontwikkeling van methoden om atomen af te koelen.

Rosalyn Picard

35 x
Rosalyn Picard is hoogleraar Media, Art and Sciences aan MIT (Boston). Zij was ooit atheïst. Ze wordt gezien als een van de meest innovatieve wetenschappers in de USA.
Archief