Brainwash

Brainwash gemist?

Seizoen 2022
55:09

Seizoen 2022, Aflevering 4 - Donderdagen met Dirk de Wachter

3,5 84 x
Bij psychiater en zelfbenoemd 'verdrietdokter' Dirk De Wachter is uitgezaaide kanker ontdekt, de prognose is onduidelijk. Hoe ondergaat de man die stelde dat de mensheid het ongeluk moet omarmen dit slopende proces? Regisseur Anne Christine Girardot volgt De Wachter in een reeks interviews. Hoe verhouden zijn gedachten ove...
54:36

Seizoen 2022, Aflevering 3 - Hoe ongelijk is Nederland?

4,0 4 x
Hoeveel vrijheid heb je als mens om te worden wie je wilt? Maaike Schoon gaat in gesprek met Tim 'S Jongers (Wiardi Beckman Stichting), Valika Smeulders (Rijksmuseum), Sander Heijne (journalist) en Ola Mafaalani (theaterregisseur). We willen graag de beste versie van onszelf zijn, maar hoe vrij zijn we écht om onze eigen w...

Seizoen 2022, Aflevering 2 - Hoe Intelligent is AI?

3,0 23 x
Wat kunnen we met Artificial Intelligence? Hoe maken we het eerlijk? En wat ís eerlijk in het geval van AI? Ooit leek kunstmatige intelligentie hét antwoord op ongeveer alle problemen, maar na het toeslagenschandaal, monopolies van Amerikaanse techbedrijven en zorgen om de privacy rijzen vele vragen. Een gesprek met techni...

Seizoen 2022, Aflevering 1 - Slag om de Wereldorde

4,0 5 x
Gesprek onder leiding van Maaike Schoon over de politieke verschuivingen op het wereldtoneel door de oorlog in Oekraïne. Welke gevolgen heeft de oorlog voor de wereldorde? Welke plek heeft Europa hierin? Vergroot het conflict de eenheid of zorgt het juist voor verdeeldheid? En wat doet dit met de Europese identiteit? Gespr...
Seizoen 2021

Seizoen 2021, Aflevering 48 - Ece Temelkuran: Vertrouwen in elkaar

4,0 6 x
Zorgen dat mensen weer vertrouwen in elkaar krijgen. Volgens journalist Ece Temelkuran is dat de grootste opgave van deze tijd. Ze laat zien hoe we dichter bij elkaar komen.

Seizoen 2021, Aflevering 47 - Abdelkader Benali: Meer Meerstemmigheid

4,0 10 x
Al jong ondervond schrijver Abdelkader Benali hoe het is om tussen culturen in te leven en te moeten kiezen. En dat terwijl we zoveel verhalen met ons meedragen. Hij pleit voor meer meerstemmigheid.

Seizoen 2021, Aflevering 46 - Emma Dowling: De Zorgcrisis

3,0 14 x
Lange wachtlijsten, zorgmedewerkers die al voor de coronacrisis overbelast waren en mantelzorgers met een burn-out. De gezondheidszorg kraakt. Ondertussen sporten en yogaën we ons suf om onszelf gezond te houden. Dat duidt op een fikse zorgcrisis, stelt socioloog Emma Dowling.

Seizoen 2021, Aflevering 45 - Melanie Challenger: Het Dier de Mens

4,0 4 x
De mens is dan misschien het meest nieuwsgierige, emotionele, inventieve, agressieve en verbazingwekkende dier op aarde, maar we zijn wel dieren, betoogt schrijver Melanie Challenger. En dat willen we nog wel eens vergeten.

Seizoen 2021, Aflevering 44 - Eric Lonergan: De Kracht van Woede

3,0 11 x
Econoom Eric Longeran deed onderzoek naar woede en ontdekte dat boosheid een krachtige economische en maatschappelijke drijfveer kan zijn. Hij pleit voor het omarmen van de 'woede van engelen'.

Seizoen 2021, Aflevering 43 - Ann Pettifor : Green New Deal

3,0 3 x
Econoom Ann Pettifor schreef hét standaardwerk over The Green New Deal, een maatregelenpakket waarmee de economie moet worden herzien en vergroend. Ze betoogt dat we alleen zo klimaatverandering het hoofd kunnen bieden.
Archief