Brandpunt+

Brandpunt+ gemist?

December 2018

Bouwen op een massagraf

4,0 10 x
Mosul is bevrijd van IS, maar totaal verwoest. De stad is één grote ruïne. Een Nederlandse architect mag de stad herbouwen. Maar hoe bouw je een nieuwe stad op een massagraf vol explosieven?

Recept voor de toekomst

4,0 10 x
Biohackers zijn mensen voor wie de wetenschap niet snel genoeg gaat en daarom het heft in eigen hand nemen door middel van zelfexperimenten. Zo hopen ze de conservatieve wetenschap te doorbreken.
November 2018

Achter de schermen 2

4,0 27 x
Nieuwe beschuldigingen van seksuele intimidatie door dirigent Pieter Jan Leusink. Waar kun je als slachtoffer terecht met je klachten en hoe kan de kunstensector afrekenen met #metoo-praktijken?

Robot tegen de eenzaamheid

4,0 18 x
Kan een robot eenzaamheid onder ouderen tegengaan? Eerst was er zorgrobot Alice, nu wordt er hard gewerkt aan haar opvolger.

Mag het wat stiller?

4,0 14 x
Lawaai is een groot gezondheidsprobleem. Het is de op een na grootste bedreiging voor onze volksgezondheid, na luchtvervuiling. Hoe pakken we geluidsoverlast aan, waar vinden we de stilte?

De zilte revolutie

3,0 14 x
Hoezo droogte? Hoezo mislukte oogsten? Op Texel verbouwt een boer zijn aardappels op zilte grond. Een revolutionaire uitvinding met grote gevolgen. Is dit de oplossing van het wereldvoedselprobleem?

Oude medicijnen herondekt

4,0 45 x
Een Nederlandse arts ontdekt dat een oud kankermedicijn heel goed werkt bij chronische darmaandoeningen als de ziekte van Crohn. De herontdekking van oude medicijnen: een goudmijn. Deze uitzending is een samenwerking van Brandpunt+ en Reporter Radio. Zondag 11 november is de reportage van Reporter Radio te horen op NPO Rad...

Voodoo maffia

4,0 14 x
Elk jaar worden duizenden Nigeriaanse meisjes naar Europa verhandeld. De Nigeriaanse criminele netwerken erachter groeien explosief en hebben één machtig wapen dat serieuze aandacht verdient: voodoo.

Arm dier

4,0 24 x
Honden en katten die in armoede leven. En baasjes die de dierenarts niet kunnen betalen. Een probleem dat veel mensen in de bijstand treft. Moet elke Nederlander wel een huisdier hebben?
Oktober 2018

Meten Voor Vrede

3,0 23 x
In de onherbergzame jungle van het door oorlog verscheurde Colombia helpt het Nederlandse Kadaster boeren hun land te registreren. Is dit de oplossing voor een betere toekomst?
Archief