Dans Met Mij

Dans Met Mij gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 4 - Anders

3,0 8 x
Over imperfectie. De tijd dat alleen witte dansers met perfecte lijven het danspodium konden betreden, lijkt voorbij. Jan ontmoet Sedrig Verwoert, een halfblinde, queer danser en choreograaf die onlangs zijn entree maakte bij het Nationale Ballet, en Redouan Ait Chitt, bekend als Redo.

Seizoen 1, Aflevering 3 - Roots

3,0 10 x
Jan zoekt Rutkay Özpinar en Junadry Leocaria op. Beiden zijn geboren en getogen in Nederland, maar hun roots liggen respectievelijk in Turkije en op de Antillen. Zowel bij Özpinar als Leocaria speelt hun afkomst een steeds belangrijkere rol in hun werk.

Seizoen 1, Aflevering 2 - Human

4,0 8 x
De danser als individu. Het werk van Conny Janssen kenmerkt zich door het uitdiepen van karakters op het podium. De jonge Romee van de Meent ziet in haar haar grote voorbeeld. In haar eigen choreografieën speelt ze met mannelijke en vrouwelijke karakters.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Break

3,0 5 x
De invloed van breakdance op de hedendaagse dans. Jan gaat langs bij Shailesh Bahoran, een veelgevraagd danser en choreograaf. Ook zie je de jonge danser en maker Justin de Jager.

3 oktober 2020

4,0 29 x
In de exclusieve tv-uitzending Dans met mij, uitgezonden tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal, delen Ambassadeurs van de Nederlandse dans Jan Kooijman en Igone de Jongh hun liefde voor dans en gaan ze in gesprek met bijzondere gasten uit de danswereld.
Archief