De Aardappeleters

December 2018
25:00

Patat

4,0 6 x
De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer ontmoet in België een professor in patat die hem dat uitlegt.
25:00

Steak

4,0 8 x
Een verhaal dat begint met een koe op een boot is een goed verhaal. Joris Vermeer volgt het spoor van de koe om te ontdekken waarom we zo graag een lapje vlees uit Argentinië eten.
25:00

Rijsttafel

3,0 7 x
Joris Vermeer eet voor het eerst een maaltijd met de doden. Indonesiërs noemen het slametan. Het is een feestmaal waar de Nederlandse kolonist later een rijsttafel van maakte.
26:00

Boeuf Stroganoff

4,0 9 x
Joris Vermeer ontmoet de laatst levende Stroganoff. Hélène de Ludinghausen, geboren Stroganoff, is een heuse prinses, oud-directrice van Yves Saint Laurent en ze spreekt meer talen dan Ivo Niehe.
26:00

Kaasfondue

4,0 24 x
Fondue is een chique woord voor smelten. Chique want Frans. Toen de Zwitsers te veel kaas hadden om zelf op te eten, bedachten ze de kaasfondue om de wereld mee te veroveren.
25:00

Coq au vin

3,0 15 x
De haan is het nationale beest van de Fransman. En dan, het eten! Coq au vin is haan in wijn. Wat kan er Franser zijn?
25:00

Ceviche

4,0 4 x
Ceviche is rauwe vis met een spetter citroen. Joris onderzoekt de herkomst in Peru. En hij eet het lekkerste kommetje vis ooit bij het wereldberoemde restaurant Maido in Lima.
25:00

Vietnamese loempia

3,0 7 x
Joris gaat op zoek naar het verhaal achter de loempia en de oorsprong van deze snack.
25:00

Roti

4,0 11 x
De lekkerste pannenkoek ter wereld eet je in het mooiste land op aarde. Surinaamse roti. Joris Vermeer doorkruist Suriname en ontdekt hoe roti een nationaal Surinaams symbool werd.
26:00

Schnitzel

3,0 8 x
Joris doet een verbijsterende ontdekking. Niemand weet het en je hoort er dus nooit iets over, maar de schnitzel is Nederlands. Net als tulpen, molens en softdrugs.
Archief
Telezien maakt gebruik van cookies. Onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.