De Blauwe Hond

De Blauwe Hond gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 4 - Geloof

4,0 1 x
Het thema geloof staat centraal. Met kunstenaar Gijs Frieling maakt Jasper in een school een muurschildering van een zelfverzonnen opperwezen.

Seizoen 1, Aflevering 3 - Dood

3,0 13 x
Het thema dood staat centraal. Kunstenaar Joep van Lieshout is te gast. Hij en Jasper maken allebei een beeld.

Seizoen 1, Aflevering 2 - Licht

3,0 2 x
Het thema is licht. Te gast is kunstenaar Frederik Molenschot die prachtige en enorme bronzen lampen maakt. Hij en Jasper maken een door hoogovens geïnspireerd kunstlandschap.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Groot/Klein

4,0 4 x
Het thema is groot & klein. De gastkunstenaar is Tom Claassen. Jasper en Tom maken een minimuseum.

Bouwen - Lieve Rutte

3,0 5 x
Kunstprogramma over kunst kijken en kunst maken. Kunstenaar Jasper Krabbé wil kinderen inspireren om dit te blijven doen en daar vrij in te zijn. Kunst is grenzeloos, alles mag. Met bevriende kunstenaars laat Jasper zien hoe kinderen naar kunst moeten kijken en motiveert hij hen om kunst te maken.
Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 12 - Dromen

3,0 2 x
De gast-kunstenaar is Keetje Mans. Jasper en Keetje bezoeken het Van Goghmuseum en maken daarna samen een groot doek met dromerige afbeeldingen.

Seizoen 1, Aflevering 11 - Stilleven

4,0 15 x
In de Kunsthal doen David en Jasper inspiratie op bij een tentoonstelling van David. Daarna gaan ze in de Kunsthal samen iets maken met onderdelen van de tentoonstelling.

Seizoen 1, Aflevering 10 - Naakt

4,0 6 x
Ram Katzir maakt grote bronzen beelden. Jasper en Ram gaan naar een tentoonstelling in museum Kranenburg en maken elk een bronzen beeld met het thema Naakt.

Seizoen 1, Aflevering 9 - Hond

4,0 4 x
Aldo en Jasper schilderen een echte hond na.

Seizoen 1, Aflevering 8 - Snelheid

3,0 6 x
Boris heeft langs het spoor en fietspad hele grot totems gemaakt. Die gaan ze bekijken. Samen gaan ze op een snelle manier kleine totems maken, en daar de trein en fietsers aan voorbij laten razen.
Archief