De Kleuren Van Caspers

De Kleuren Van Caspers gemist?

Seizoen 1
37:45

Seizoen 1, Aflevering 6 - Goud

4,0 15 x
Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur goud: van de schitterende Paltskapel in Aken tot een gouden krokodil in je woonkamer. En lukt het Charlotte om zelf goud te smeden?
37:06

Seizoen 1, Aflevering 5 - Wit

4,0 17 x
Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur wit: van de witte krijtrotsen in Noord-Frankrijk tot de witte begrafenisstoet van koningin Wilhelmina. En waren de beelden uit de oudheid eigenlijk wel wit?
37:48

Seizoen 1, Aflevering 4 - Geel

3,0 11 x
Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur geel: van de zonnebloemen van Vincent van Gogh in Zuid-Frankrijk tot het knalgeel in het werk van mode-ontwerper Bas Kosters. En waarom was geel in de middeleeuwen de kleur van prostituees?
39:17

Seizoen 1, Aflevering 3 - Zwart

3,0 5 x
Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur zwart: van de houtskooltekeningen van de vroegste mens tot het phantablack in de ruimtevaart. En waarom is zwart de kleur van de metalmuziek?
38:41

Seizoen 1, Aflevering 2 - Blauw

3,0 22 x
Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur blauw: van het kostbare lapis lazuli in de mantel van Maria tot het hemelse blauw van Yves Klein. En waarom is blauw een koninklijke kleur?
39:24

Seizoen 1, Aflevering 1 - Rood

3,0 27 x
Kunstenaar Charlotte Caspers onderzoekt de vele facetten van de kleur rood: van geplette luizen tot de dodelijke rode lippenstift van koningin Elizabeth I. En waarom is rood de kleur van het socialisme?
Archief