De Klimaatkar

De Klimaatkar gemist?

Seizoen 2
12:32

Seizoen 2, Aflevering 5 - Freek de Jonge

4,0 10 x
Sinds de start van zijn carrière was cabaretier Freek de Jonge een activist die zich verzette tegen elke vorm van onrecht. Hoe kijkt Freek naar de jonge klimaatactivisten van nu? En dragen al die proteststemmen bij tot verandering?
12:30

Seizoen 2, Aflevering 4 - Christianne van der Wal

3,0 12 x
Minister voor Stikstof en Natuur Christianne van der Wal kreeg hulp van Johan Remkes bij het bemiddelen met de boeren, maar gaat nu zelf aan de slag om het stikstofdossier aan te pakken. Rutger wil graag weten hoe de minister de stikstofuitstoot met de helft vermindert in 2030.
12:30

Seizoen 2, Aflevering 3 - Harm Edens

3,0 8 x
Een biologisch afbreekbare golfbal of ijskrabber ontwikkelen, niet meer vliegen en eten wat het seizoen schaft. Het zijn maar een paar ideeën van radio- en televisiepresentator Harm Edens om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.
12:35

Seizoen 2, Aflevering 2 - Henk Bleker

3,0 2 x
Henk Bleker neemt het als voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond graag op voor de boeren. Maar hoe rijmt de oud-staatssecretaris van Landbouw die rol met zijn verantwoordelijkheid in de stikstofcrisis? Rutger leert ook een andere, breekbare kant van Bleker kennen.
12:22

Seizoen 2, Aflevering 1 - Rob Jetten

3,0 6 x
Rutger voert een gesprek met minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten over de klimaatcrisis. Haalt Nederland 50% CO2-reductie nu de kolencentrales weer volop draaien? En hoe schakelen we over naar duurzame energie als het stroomnet overbelast is? Of douchen we voortaan alleen nog met koud water?
Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 10 - Jort Kelder

4,0 11 x
Rutger Castricum geeft Jort Kelder een lift in de Klimaatkar. Jort verdedigt het idee voor een nieuwe partij: GroenRechts, waarin klimaat en economie samengaan.

Seizoen 1, Aflevering 9 - Ruben van der Meer

4,0 23 x
Rutger Castricum geeft Ruben van der Meer een lift in de Klimaatkar. Als mede-eiser in de rechtszaak tegen Shell zet Ruben van der Meer zich in voor het klimaat. Hij is van mening dat de aarde zich wel redt, maar de mens daarentegen...

Seizoen 1, Aflevering 8 - Sander Schimmelpenninck

3,0 22 x
Rutger Castricum geeft Sander Schimmelpenninck een lift in de Klimaatkar. Sander Schimmelpenninck pleit voor een rigoureus klimaatbeleid vanuit de overheid. Om te beginnen met eerlijke prijzen: vliegtickets moeten minstens drie keer zo duur worden. Rutger Castricum zet vraagtekens bij die aanpak.

Seizoen 1, Aflevering 7 - Dilan Yesilgöz-Zegerius

4,0 16 x
Rutger Castricum geeft staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Dilan Yesilgöz-Zegerius een lift in de Klimaatkar. De staatssecretaris heeft bijna 7 miljard vrij weten te maken voor de klimaatplannen van het kabinet. Maar is dat genoeg?

Seizoen 1, Aflevering 5 - Wybren van Haga

3,0 11 x
Rutger Castricum geeft Wybren van Haga een lift in De Klimaatkar. Wybren van Haga vindt klimaat een religie en wil graag vol blijven inzetten op economische groei.
Archief