De Klimaatkar

Seizoen 1
12:21

Seizoen 1, Aflevering 5 - Wybren van Haga

3,0 6 x
Rutger Castricum geeft Wybren van Haga een lift in De Klimaatkar. Wybren van Haga vindt klimaat een religie en wil graag vol blijven inzetten op economische groei.
12:17

Seizoen 1, Aflevering 3 - Caroline van der Plas

4,0 10 x
Rutger Castricum geeft Caroline van der Plas van de Boer Burger Beweging een lift in De Klimaatkar. Ze strijdt voor Nederlandse boeren en het platteland en legt uit waarom ze vindt dat we massaal aan 'klimaathysterie' lijden.
12:19

Seizoen 1, Aflevering 8 - Sander Schimmelpenninck

3,0 10 x
Rutger Castricum geeft Sander Schimmelpenninck een lift in de Klimaatkar. Sander Schimmelpenninck pleit voor een rigoureus klimaatbeleid vanuit de overheid. Om te beginnen met eerlijke prijzen: vliegtickets moeten minstens drie keer zo duur worden. Rutger Castricum zet vraagtekens bij die aanpak.
12:07

Seizoen 1, Aflevering 4 - Marjan Minnisma

4,0 2 x
Rutger Castricum geeft Marjan Minnisma een lift in De Klimaatkar. Groener dan Marjan Minnesma van Urgenda gaat het niet worden in De Klimaatkar. Marjan is klimaatactiviste en won een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat, omdat deze te weinig actie onderneemt tegen klimaatverandering.
12:37

Seizoen 1, Aflevering 9 - Ruben van der Meer

4,0 5 x
Rutger Castricum geeft Ruben van der Meer een lift in de Klimaatkar. Als mede-eiser in de rechtszaak tegen Shell zet Ruben van der Meer zich in voor het klimaat. Hij is van mening dat de aarde zich wel redt, maar de mens daarentegen...
12:32

Seizoen 1, Aflevering 1 - Dolf Jansen

4,0 5 x
Rutger Castricum geeft Dolf Jansen een lift in De Klimaatkar. Dolf Jansen is naast cabaretier, schrijver, presentator en marathonloper ook overtuigd vegetariër. Hij vindt het hoog tijd dat grote vervuilers gaan betalen en gelooft in het Bruto Ecologisch Product.
12:11

Seizoen 1, Aflevering 10 - Jort Kelder

4,0 8 x
Rutger Castricum geeft Jort Kelder een lift in de Klimaatkar. Jort verdedigt het idee voor een nieuwe partij: GroenRechts, waarin klimaat en economie samengaan.
12:27

Seizoen 1, Aflevering 2 - Gerrit Hiemstra

4,0 5 x
Rutger Castricum geeft Gerrit Hiemstra een lift in De Klimaatkar. Gerrit Hiemstra is al jarenlang de meest bevlogen weer- en klimaatstrijder van Nederland.Terwijl de mannen over de Afsluitdijk rijden, bespreken ze de klimaattop in Glasgow, de overstromingen in Limburg en de mogelijkheden om CO2-uitstoot tegen te gaan.
12:22

Seizoen 1, Aflevering 6 - Diederik Jekel

3,0 10 x
Rutger Castricum geeft wetenschapsjournalist Diederik Jekel een lift in de Klimaatkar. Ondanks het feit dat Diederik uit een jagersfamilie komt, is hij overtuigd vegetariër. Minder vlees, beter voor het klimaat. Maar moet Formule 1 dan ook op de schop?
12:27

Seizoen 1, Aflevering 7 - Dilan Yesilgöz-Zegerius

4,0 9 x
Rutger Castricum geeft staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Dilan Yesilgöz-Zegerius een lift in de Klimaatkar. De staatssecretaris heeft bijna 7 miljard vrij weten te maken voor de klimaatplannen van het kabinet. Maar is dat genoeg?
Archief