De Oude Wereld, De Dingen Die Voorbijgaan

De Oude Wereld, De Dingen Die Voorbijgaan gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 4 - Voedsel

3,0 10 x
Kefah is in Spanje en in Frankrijk. Wat gaan de Spaanse en Franse koks merken van die transitie naar een groener Europa? Kun je straks nog een stukje vlees bestellen in de restaurants? Of moeten de Spaanse en Franse keuken overschakelen op vegetarische gerechten?

Seizoen 1, Aflevering 3 - Vervoer

4,0 10 x
Kefah is in Duitsland, het land van de auto-industrie. Wat gaat de autofabrikant en de automonteur merken van die transitie naar een groener Europa? En hoe zit dat in Zwitserland? Kefah brengt een bezoek aan het autovrije Zermatt, aan de voet van de Matterhorn.

Seizoen 1, Aflevering 2 - Wonen

4,0 39 x
Kefah is in Stockholm, de schoonste stad van de wereld. Daar wonen burgers in de meest klimaatvriendelijke wereld. Toch is Zweden nog lang niet zo klimaatneutraal als je zou denken, ontdekt Kefah.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Energie

3,0 43 x
De wissel moet om, zo is besloten in Brussel. In 2050 moet Europa het eerste klimaatneutrale continent zijn. Onze oude vertrouwde wereld met z'n uitgebreide industriegebieden, megaboerenbedrijven en kolenmijnen zal gaan plaatsmaken voor een groener Europa. Maar wat betekent dit voor de gewone burger? Wat merkt de boer in S...
Archief