De Outsiders

De Outsiders gemist?

Seizoen 2

Seizoen 2, Aflevering 5 - Wetenschap

3,0 3 x
Door de wetenschap vergaren we op een zorgvuldige manier meer kennis en feiten over de wereld waarin wij leven. Het wetenschappelijk onderzoek doet de academische wereld volgens vaste afspraken. Sommige mensen zien deze afspraken als een probleem. Zij hebben kennis of ideeën die niet in het plaatje van de wetenschap passen.

Seizoen 2, Aflevering 4 - Geloof

4,0 7 x
Of we het nou geloven of niet, religie is nog steeds op verschillende manieren aanwezig in onze samenleving. Er zijn ook mensen die niets hebben met religie en toch zeker weten dat er meer is tussen hemel en aarde.

Seizoen 2, Aflevering 3 - De staat

4,0 8 x
Met wetten en regels probeert de Nederlandse staat alles voor zijn burgers in goede banen te leiden. Maar niet iedereen in Nederland heeft vertrouwen in de overheid, zeker niet nu we in een samenleving terechtkomen waar we ons strenger aan de regels moeten houden vanwege corona.

Seizoen 2, Aflevering 2 - Mentaal

3,0 10 x
Als we in de knoop zitten met onszelf gaan we in therapie, of slikken medicatie. De GGZ in Nederland draait overuren. Toch zijn er mensen die geen vertrouwen hebben in de reguliere geestelijke gezondheidszorg. Zij zoeken naar hele andere manieren van genezing.

Seizoen 2, Aflevering 1 - Activisme

3,0 10 x
Activisme is helemaal terug van weggeweest. Er zijn mensen die de huidige maatschappij met haar oude patronen en denkbeelden als een groot probleem zien. Zij gaan strijdbaar de barricades op om daar verandering in te brengen.

Seizoen 2, Aflevering 6 - Lichaam

4,0 54 x
In onze samenleving zijn we geneigd veel in ons hoofd te zitten en weinig naar ons lichaam te luisteren. Maar er zijn mensen die het lichaam boven de geest verkiezen als beste raadgever. Zij gebruiken hun lichaam om verandering te brengen in de maatschappij.

Inkomen

4,0 18 x
Tim den Besten bezoekt drie mensen die nooit een 'normale' baan zouden nemen. Danny vindt spullen en eet weggegooid voedsel, Anne leeft van giften en Louis is straatmuzikant.

Sociaal

3,0 21 x
Tim den Besten ontmoet drie mensen die zich begeven in bijzondere sociale kringen: een overtuigd 'flat-earther', een zwarte homoseksuele man die als rolmodel fungeert en een moderne heks.

Technologie

3,0 17 x
Ben verlangt naar een wereld met minder verregaande technologie. Paul en Ruurdje wonen in een lowtech aardehuis en Martijn denkt dat we hopeloos achterlopen.

Wonen

4,0 27 x
De meeste mensen wonen in een huis of appartement. Groot of klein, gekocht of gehuurd. Maar er zijn mensen die niet in dat plaatje passen en kiezen voor een andere manier van wonen.
Archief