De Publieke Tribune

Seizoen 2021
52:27

Seizoen 2021, Aflevering 2 - Voordat het écht onveilig wordt

3,0 1 x
Kan de wijkagent nog de oren en de ogen van de wijk zijn? Nederland heeft met de wijkagent hét unieke wapen tegen radicalisering. Ze zijn de ogen en de oren van de buurt en herkennen problemen voordat ze onoplosbaar zijn geworden. Maar de wijkagent wordt steeds vaker ingezet voor andere politietaken, dus raakt de politie d...
Seizoen 3
50:05

Seizoen 3, Aflevering 1 - Als de liefde voorbij is

3,0 4 x
De helft van de Nederlandse vrouwen kan financieel niet op eigen benen staan en één op de vier alleenstaande moeders leeft onder de armoedegrens. Vrouwen die dit zelf meemaakten gaan in gesprek met Ingrid van Engelshoven, de minister die verantwoordelijk is voor emancipatie. Hedy d'Ancona luistert en denkt kritisch mee als...
50:00

Wat mogen burger en overheid van elkaar verwachten?

3,0 2 x
Bureaucratie drijft mensen tot wanhoop, zelfs bestuurders voelen zich machteloos. Zijn zij nog in staat Kafka's monster te beteugelen? Sleutelfiguren uit eerdere afleveringen spreken met Kim Putters.
51:00

Thuis wonen met dementie: hoelang kan het?

4,0 7 x
Hoelang kan iemand met dementie thuis wonen? Wie steunt de mantelzorger? Patiënten, hun verzorgers en hulpverleners leggen hun persoonlijke verhalen en vragen voor aan minister Hugo de Jonge van VWS.
51:00

Hoe veilig ben ik in het ziekenhuis?

3,0 17 x
Wat is er nodig om goede ziekenhuiszorg voor patiënten én personeel te waarborgen? Patiënten, artsen en onderzoekers leggen hun vragen voor aan Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC.
51:00

Waar vechten we voor?

4,0 6 x
(Oud-)militairen, burgers, reservisten en veteranen leggen hun persoonlijke ervaringen en vragen voor aan de Commandant der Strijdkrachten, admiraal Rob Bauer.
51:00

Een apart loket voor licht verstandelijk beperkten

3,0 10 x
Mensen met een licht verstandelijke beperking worden systematisch overschat. Ze zijn overgerepresenteerd in de verslavingszorg en gevangenissen. Hoe kan de samenleving toegankelijker voor hen worden?
50:00

Wie betaalt de rekening?

4,0 7 x
Schuldhulpverleners, (ex-)schuldenaren, een deurwaarder, huisarts en wijkpastor leggen in het Wijkpaleis in Rotterdam persoonlijke ervaringen en vragen voor aan SZW-staatssecretaris Tamara van Ark.
50:00

Elke zwerfjongere een eigen huis?

3,0 5 x
Eind 2020 elke zwerfjongere een huis en kans op een zelfstandig bestaan: is dit ambitieuze plan van staatssecretaris Blokhuis haalbaar? Wat vinden de ervaringsdeskundigen op de publieke tribune?
48:00

Wat zijn de kansen van de mbo-student?

3,0 8 x
Op de publieke tribune bij het ROC Mondriaan in Den Haag leggen mbo-studenten, docenten, mentoren en stagiaires persoonlijke ervaringen en vragen voor aan OCW-minister Ingrid van Engelshoven.
Archief