De Smaak Van Joel

De Smaak Van Joel gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 6 - Stollen

3,0 13 x
Vloeibaar voedsel komt tot stilstand. Joël gaat langs bij chocolatier Kees Raat om snoep en chocola te maken. Kan het dan ook hartig? Jazeker, we eten gestolde soep. Ook gaat Joël langs bij The Fat Duck in Engeland, waar ze stollen hebben verheven tot een kunst met drie Michelinsterren.

Seizoen 1, Aflevering 5 - Gisten

3,0 8 x
Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood en bier. En zo eet en drinkt Joël bijzonder brood en bijzonder bier. Maar gisten kunnen meer en meer. Deze '2.0 gisten' kennen vele nieuwe toepassingen. Joël reist af naar de VS om een niet van echt te onderscheiden hamburger te proeven. De s...

Seizoen 1, Aflevering 4 - Lucht

3,0 30 x
We leren dat lucht een meer dan waardevolle toevoeging is aan ons eten. Denk bijvoorbeeld aan opgeklopte slagroom of bierschuim. Joël reist naar Engeland om wel hele bijzondere bubbels te eten. Maar hij bezoekt ook Barcelona, waar chef-kok Oliver Peña een geheim en buitengewoon luchtig recept met hem deelt.

Seizoen 1, Aflevering 3 - Rijpen

4,0 7 x
Joël gaat naar Engeland om te zien hoe het rijpen van een schimmelkaas al begint na het melken van de koe. En een zorgvuldig gerijpte steak wordt met de week lekkerder. Maar ja, ergens moet er een punt zijn waarop zo'n stuk vlees het hoogtepunt voorbij is. In het land van de steaks, de Verenigde Staten, gaat Joël op zoek n...

Seizoen 1, Aflevering 2 - Aromatiseren

3,0 17 x
Aromatiseren staat centraal. Waarom aroma's zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in deze aflevering. Joel doet daarom een smaaktest met drie jeugdige experts. Maar hij reist ook naar het Verenigd Koninkrijk voor een bezoek aan een van de beste restaurant ter wereld: The Fat Duck. Hier brengen ze aromatiseren naar...

Seizoen 1, Aflevering 1 - Garen

4,0 2 x
Het kookproces garen staat centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt Joël met chef-kok Giel Kaagman de perfecte biefstuk. Ook reist hij naar Engeland, naar toprestaurant ST JOHN. Hier leert Joël hoe je alles, van neus tot sta...

Stollen

4,0 18 x
We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'stollen'.

Gisten

3,0 20 x
We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'gisten'.

Lucht

4,0 23 x
We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'luchten'.

Rijpen

3,0 14 x
We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week 'rijpen'.
Archief