De Streken Van Van Boven

Seizoen 1
25:21

Seizoen 1, Aflevering 10 - Noordoostpolder (broodjes, sopropo)

3,0 6 x
Yvette gaat naar de Noordoostpolder, waar nog altijd wordt gepionierd: nu met frisse, heerlijke wijn en oude graansoorten op Schokland. Yvette waant zich in de kassen tussen de tropische groenten zelfs even in Suriname.
25:05

Seizoen 1, Aflevering 9 - 't Gooi (boekweitpap, salade zalmforel)

4,0 1 x
Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.
24:57

Seizoen 1, Aflevering 7 - Limburg (christoffeltaart, balkenbrij)

4,0 4 x
Yvette gaat naar de Maasvallei, waar ze teruggaat naar haar jeugd en de lievelingstaart van haar moeder leert maken, het geheim van de Limburgse vlaai proeft en haar oom en tante op balkenbrij met aardpeergelei trakteert.
25:03

Seizoen 1, Aflevering 8 - Nijmegen (marikenbrood, kastanjeragout)

4,0 2 x
Yvette gaat naar het Rijk van Nijmegen, waar ze duivels lekker marikenbrood gaat maken, nieuwerwets fermenteert en tovert in een ketel boven het vuur met alle heerlijkheden die in het geheimzinnige voedselbos groeien.
25:05

Seizoen 1, Aflevering 5 - Beemster (stoofpeertjes, geitenkaastaartje)

2,5 4 x
Yvette gaat naar de Beemster, waar ze kerstig geurende peertjes stooft, het geheim hoort van de lekkerste mislukte Beemsterkaas en een fonkelnieuw eigen Beemster streekgerecht met geitenkaas presenteert.
25:17

Seizoen 1, Aflevering 6 - Scheveningen (garnalencocktail, zuurdoop)

3,0 9 x
Yvette gaat naar Scheveningen, waar ze een elegante garnalencocktail 2.0 maakt van zelfgepelde garnalen, vers gerookte schar proeft en een heerlijk visje gaat bakken aan boord van een van de schepen.
25:13

Seizoen 1, Aflevering 4 - Zeeland (zeewiermayo, friet, mosselen)

3,0 5 x
Yvette gaat naar de Zeeuwse Bevelanden waar ze heerlijk in de Westerschelde plonst om zeewier te snijden voor de lekkerste mayo, en zeekraal fikt voor over goudgele knapperige frietjes van zelfgeoogste aardappelen voor bij een geurende pan mosselen.
25:23

Seizoen 1, Aflevering 3 - Weerribben (uiensoep, noodles & beef)

4,0 22 x
Yvette gaat naar Weerribben Wieden, waar ze Giethoorns grootste Hollandse hit onder de Aziaten proeft, een oude eendenkooi bekijkt en haar eigen Aziatische streekgerecht met brandende rund wokt.
26:25

Seizoen 1, Aflevering 2 - Achterhoek (kaaskoekjes, wildstoof)

3,0 13 x
Yvette gaat naar de oostelijke Achterhoek, waar ze cider maakt in de meest paradijselijke moestuin, koekjes bakt met schapenkaas en wildstoof boven een vuurtje voor Bennie Jolink maakt.
25:30

Seizoen 1, Aflevering 1 - Greidhoeke (Friese dumkes, stoofbonen en snoekbaars)

3,0 12 x
Yvette gaat naar de Greidhoeke, waar ze Friese dummpkes gaat bakken met molenaarster Christa, aan de slag gaat met vers gevangen snoekbaars van visser Ale en met kerkenbier proost van de neven Sipke en Sipko.
Archief