De Streken Van Van Boven

De Streken Van Van Boven gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 10 - Noordoostpolder (broodjes, sopropo)

4,0 13 x
Yvette gaat naar de Noordoostpolder, waar nog altijd wordt gepionierd: nu met frisse, heerlijke wijn en oude graansoorten op Schokland, en waar Yvette zich in de kassen tussen de tropische groenten zelfs even in Suriname waant.

Seizoen 1, Aflevering 9 - 't Gooi (boekweitpap, salade zalmforel)

3,0 6 x
Yvette gaat naar Het Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duiven bitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

Seizoen 1, Aflevering 8 - Nijmegen (marikenbrood, kastanjeragout)

4,0 11 x
Yvette gaat naar het Rijk van Nijmegen, waar ze duivels lekker marikenbrood gaat maken, nieuwerwets fermenteert en tovert in een ketel boven het vuur met alle heerlijkheden die groeien in het geheimzinnige voedselbos.

Seizoen 1, Aflevering 7 - Limburg (christoffeltaart, balkenbrij

4,0 11 x
Yvette gaat naar de Maasvallei, waar ze terug naar haar jeugd gaat en de lievelingstaart van haar moeder leert maken, het geheim van de Limburgse vlaai proeft en haar oom en tante op balkenbrij met aardpeergelei trakteert.

Seizoen 1, Aflevering 6 - Scheveningen (garnalencocktail, zuurdoop)

4,0 6 x
Yvette gaat naar Scheveningen, waar ze een elegante garnalencocktail 2.0 maakt van zelfgepelde garnalen, versgerookte schar proeft en een heerlijk visje gaat bakken aan boord van een van de schepen.

Seizoen 1, Aflevering 5 - Beemster (stoofpeertjes, geitenkaastaartje)

4,0 11 x
Yvette gaat naar de Beemster, waar ze kerstig geurende peertjes stooft, het geheim hoort achter de lékkerste mislukte Beemsterkaas en een fonkelnieuw eigen Beemster streekgerecht met geitenkaas presenteert.

Seizoen 1, Aflevering 4 - Zeeland (zeewiermayo, friet, mosselen)

4,0 5 x
Yvette gaat naar de Zeeuwse Bevelanden, waar ze heerlijk in de Westerschelde plonst om zeewier te snijden voor de lekkerste mayo en zeekraal fikt voor over de goudgele, knapperige frietjes. Dit zijn zelfgeoogste aardappelen voor bij een geurende pan mosselen.

Seizoen 1, Aflevering 3 - Weerribben (uiensoep, noodles & beef)

4,0 4 x
Yvette gaat naar Weerribben Wieden, waar ze Giethoorns grootste Hollandse hit onder de Aziaten proeft, een oude eendenkooi bekijkt en haar eigen Aziatische streekgerecht met brandende rund wokt.

Seizoen 1, Aflevering 2 - Achterhoek (kaaskoekjes, wildstoof)

4,0 6 x
Yvette gaat naar de Oostelijke Achterhoek, waar ze cider maakt in de meest paradijselijke moestuin, koekjes bakt met schapenkaas en wildstoof boven een vuurtje voor Bennie Jolink maakt.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Greidhoeke (Friese dumkes, stoofbonen en snoekbaars)

3,0 11 x
Yvette gaat naar Greidhoeke, waar Yvette Friese dumpkes gaat bakken met molenaarster Christa, aan de slag gaat met vers gevangen snoekbaars van visser Ale en met kerkenbier proost van de neven Sipke en Sipko.
Archief