De Streken Van Van Boven

Seizoen 2
25:49

Seizoen 2, Aflevering 10 - Meijerij

3,0 10 x
Hughie en Yvette waren helemaal in de Meierij, het landschap en het boerenbestaan waar Vincent van Gogh verliefd op werd, want in Midden-Brabant legde hij het hardvochtige boerenleven vast. Meesterbakker Robèrt van Beckhoven maakt speciaal voor Yvette een aardappelbrood. Tot slot kunnen de laarzen aan en rooit Yvette een p...
25:52

Seizoen 2, Aflevering 9 - Hondsrug

4,0 5 x
In de Wildernis van de Hondsrug, een gebied uit de IJstijd, treedt Yvette in de voetsporen van jagers en verzamelaars, en daar hoort een overnachting in de wildernis bij. Bij De Wilde Slager helpt Yvette een handje mee met villen, en dan diep de bossen in, waar we een zalige, stevige stoof van paddenstoelen op een vuurtje ...
25:20

Seizoen 2, Aflevering 8 - Maasoever

4,0 11 x
Eerst even met Joke Bruijs happen in een Rotterdams broodje uierboord, ja echt, van koeienuier, om de dag mee te starten. En dan gaan Yvette en Hughie de Maasstad in om ingrediënten te halen voor een captain's dinner, het oeroude smakelijke avondmaal voor matrozen en kapiteins, vol lang houdbare gerechten, in een modern ja...
25:47

Seizoen 2, Aflevering 7 - Heuvelland

3,0 3 x
In het Bourgondische Heuvelland en in Limburg voelt Yvette zich altijd meteen thuis. Yvette en Hughie komen ruilend van het ene heerlijke adresje bij het andere. Onderweg verrast zij vriendin en kok Janneke, proeft ze een Limburgs stinkkaasje, bloedworst uit eigen keuken van landgoedeigenaar Coen, en wordt op het Drielande...
25:38

Seizoen 2, Aflevering 6 - Eemland

3,0 19 x
In Spakenburg gaat Yvette op zoek naar een prachtig tafelkleed van oud-Hollandse stof. En ze boft als ze voor een Spakenburgse lunch bij twee dames thuis wordt gevraagd. Via het schitterende landschap van de Eem maakt Yvette een bakstop bij de heerlycke Historische Keuken van kasteel Groeneveld. Tot slot wordt varend Biers...
25:48

Seizoen 2, Aflevering 5 - Kempen

4,5 8 x
Op de woeste, arme grond van de Kempen wisten de vindingrijke bewoners in vroeger tijden toch acht zaligheden te verwerven. Op pad door deze mooie Brabantse streek bezoekt Yvette een ieniemini-megastal, rijdt ze een stukje mee op de trekker van een botersmokkelaar en luncht ze thuis bij een slagerszoon en zijn moeder met d...
29:16

Seizoen 2, Aflevering 4 - Betuwe

3,0 9 x
Een derde van al het fruit in ons land komt uit de Betuwe. Je mag wel zeggen dat de Betuwe onze fruittuin is. Met Flipje op het dak van haar auto bezoekt Yvette een paar unieke Betuwse adressen om ingrediënten te verzamelen voor nieuwe, fruitige en superfeestelijke streekgerechten, waarin de hele Betuwe te proeven is.
29:14

Seizoen 2, Aflevering 3 - Deventer

4,0 5 x
We kennen de Deventer koek en natuurlijk gaan we daarmee koken, maar dat Deventer zoveel Turkse gastronomie kent, was nieuw voor Yvette. Samen met drie kenners ontdekt Yvette in Deventer de lekkernijen van de eindeloos grote Turkse keuken. Özcan Akyol neemt Yvette mee naar zijn favoriete Turksebroodjeskraam, en uit het kof...
29:21

Seizoen 2, Aflevering 2 - Groninger Waddenkust

4,0 3 x
Een professionele wielrenner die in Italië plots van de fiets stapt om topchef te worden, plukt met Yvette heerlijkheden op het Groningse wad. Een Drentse boer vestigde zich voor de liefde achter een Groningse dijk. Een Indonesische kok werd verliefd in een van de mooiste dorpen van ons land en tot slot een ontmoeting met ...
29:03

Seizoen 2, Aflevering 1 - Waterland

3,0 4 x
Vanuit haar achtertuin vertrekt Yvette op de fiets om nu eens haar eigen streek te ontdekken: Waterland. Ze komt erachter dat het land niet zonder slag of stoot is ontstaan. Ze ontmoet twee onkruideniers, de allerlaatste visroker van Monnickendam en gaat een stukje de Zuiderzee op voor het bereiden van het Volendamse gerec...
Archief