Dr Nasrs Wunderkammer

Dr Nasrs Wunderkammer gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 5 - Vergankelijkheid

4,0 3 x
Vergezeld door actrice Olga Zuiderhoek bezoekt Ramsey een begraafplaats, op zoek naar korstmossen en pratend over nalatenschap. Ook praat hij met Mattie Boom van het Rijksmuseum over post-mortemfotografie.

Seizoen 1, Aflevering 4 - Hang naar duisternis

3,0 2 x
Waar ligt de grens tussen schoonheid en gruwel? Ramsey onderzoekt zijn fascinatie voor beelden waar we liever van wegkijken, samen met oorlogsfotograaf Bram Janssen en kunstenaar Carolein Smit.

Seizoen 1, Aflevering 3 - Ons lichaam

3,0 6 x
Als schrijver zit Ramsey soms wat opgesloten in zijn hoofd. Misschien dat hij daarom wel dingen verzamelt die juist met het lichaam te maken hebben. Erotische gravures uit de 16e eeuw, maar ook wetenschappelijk-anatomische afbeeldingen, victoriaanse prenten en vroege naaktfotografie. Hoe zijn we in de loop der eeuwen omgeg...

Seizoen 1, Aflevering 2 - Kijken en bekeken worden

4,0 2 x
Door zijn Nederlands-Palestijnse roots is Ramsey altijd gefascineerd geweest door beeldvorming en de constructie van de werkelijkheid. We komen erachter hoe optische illusies, wereldtentoonstellingen, pseudo-wetenschap en oude fotografie nog steeds onze blik op de ander beïnvloeden.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Orde en chaos

3,5 3 x
Van oorsprong is een Wunderkammer een manier om de wereld te verzamelen en categoriseren. We zien hoe Ramsey orde schept tussen de vele natuurencyclopedieën, natuurprenten, trilobieten, korstmossen en vlinders in zijn collectie en ontdekken hoe verschillende natuuronderzoekers vroeger te werk gingen.

Seizoen 1, Aflevering 6 - Leven als een verzamelaar

4,0 11 x
Met een immer uitdijende collectie vraagt Ramsey zich af waar zijn verzameldrang gaat eindigen. Hij bezoekt een kijkdag van een veiling en ontmoet een vader en zoon, die samen een rariteitenkabinet onderhouden. Wat is de functie van een verzamelaar?
Archief