Filmacademie Lichting 2019

Filmacademie Lichting 2019 gemist?

September 2019

Porfotto

4,5 18 x
Drie Rotterdamse vrienden, Em, Moreno en Kyon, hebben een lokale witwaspraktijk overvallen. Hun vriendschap komt op scherp te staan als ze merken dat geld niet genoeg is om hun problemen op te lossen.

Nader te bepalen

4,0 8 x
Documentaire waarin regisseur Martijn de Vos onderzoekt hoe je een voetafdruk achterlaat.

Shalky

4,0 31 x
In een hoogbouwflatwijk waar de tijd stil staat, is de 28-jarige Marokkaan Shalky zijn autosleutels kwijtgeraakt. Met behulp van zijn vrienden gaat hij naar de sleutels op zoek.
Augustus 2019

The underground

4,0 6 x
Korte film over de autistische Napoleon (21) die ervoor moet zorgen dat zijn familie de macht behoudt in de geheime onderwereld waarin zij leven.

3LAB: Ningyo

3,0 14 x
In een dystopische stad, waar vrouwen enkel het bezit zijn van mannen, ontsnapt de 17-jarige Valentina uit de handen van Zéro.

3Lab: El Muerto

4,0 18 x
Western over twee broers en hun schoonzus die in een verlaten mijn een grote goudader vinden. De hebzucht krijgt de overhand en de familieband is daar niet tegen bestand.

3Lab: Un Chanteur invisible

4,0 7 x
Bij de zoektocht naar sporen die de mistral nalaat in de Provence, ervaren we dat het tastbare zich gaandeweg mengt met het ongrijpbare.

Traag naar de Hemel

4,0 9 x
Een observerend, licht komisch portret van de laatste drie nonnen Norbertienen en hun dwergkeesje Skippy in een Belgisch klooster.
Juli 2019

Thuishaven

4,0 11 x
Het Judith van Swethuis is een woonvoorziening voor mensen met een lang psychiatrisch verleden. Begeleiders Jeffrey en Tanja doen hun best zingeving aan het leven van de kwetsbare bewoners te bieden.

Als je later groot bent

4,0 5 x
De werkende mens wordt beschouwd gedurende een werkdag. De film creërt een absurdistisch portret dat je doet afvragen wat het betekent om mens te zijn in een door werk gedreven samenleving.
Archief