Food Cia

Maart 2019
23:00

Crumpets, babyvoeding en mascarpone

4,0 3 x
Kate ontdekt hoe de gaatjes in de Engelse crumpets komen. Jimmy onderzoekt hoe het kan dat babyvoeding zo lang houdbaar is. Matt zoekt uit waarom mascarpone zoveel duurder is dan andere roomkaas.
23:00

Chunks in je ijsje, olijfolie en bloody mary's

3,0 2 x
Hoe blijven brokken koek of chocola in Amerikaans ijs zo stevig? Waarom is de prijs van olijfolie zo gestegen? Waarom worden er in vliegtuigen zo vaak bloody mary's besteld?
23:00

Whisky, halloumi en suikermais

3,0 4 x
Hoe komt whisky aan zijn rokerige smaak? Waarom smelt halloumi niet? Hoe krijgen ze in de suikermaisfabriek de maiskorrels zo keurig van de kolf?
23:00

Kurk, okra en honing

3,0 2 x
Alles over de strijd om te voorkomen dat wijn soms naar kurk smaakt. Waarom wordt okra zo'n slijmerig goedje als je het kookt? En de verrassende verschillen tussen vloeibare en vaste honing.
23:00

Limonadesiroop, ahornsiroop en koekjes

3,0 2 x
Jimmy kijkt in Spanje hoeveel sinaasappels er in een fles limonadesiroop zitten, Matt ontdekt in Canada waarom ahornsiroop zo duur is, en Kate hoort waarom er in koekjes zo vaak kleine gaatjes zitten.
23:00

Kroepoek, zout en kruiden

3,0 6 x
Jimmy ontdekt in Thailand welk geheim ingrediënt kroepoek zo uniek maakt. Matt neemt een kijkje in de wereld van de kruiden.
23:00

Earl Grey, kaantjes en jelly beans

3,0 4 x
Jimmy wil weten waar de smaak in zijn Earl Grey thee vandaan komt. Kate bezoekt in Californië de grootste producent van jelly beans ter wereld.
23:00

Inktvis, multivitaminen en clotted cream

3,0 6 x
Jimmy doet onderzoek naar schokkende berichten dat 'inktvis en chips' door de stijgende temperatuur van het zeewater weleens in de plaats zouden kunnen komen van de Britse 'fish en chips'.
23:00

Tequila, karpers en zoete citrusvruchten

4,0 4 x
Matt gaat naar Tequila om meer te weten te komen over Mexico's nationale sterke drank. Jimmy proeft een ongebruikelijke delicatesse.
23:00

Gelato, rum en pepermunt

4,0 2 x
Overal in Groot-Brittannië zie je 'gelato bars' verschijnen, maar wat is gelato eigenlijk? Jimmy vraagt zich in Mauritius af wat het verschil is tussen witte en bruine rum.
Archief
Telezien maakt gebruik van cookies. Onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.