Food Cia

Food Cia gemist?

Seizoen 3

NieuwSeizoen 3, Aflevering 39 - Chocola, rustgevende thee en Edammer kaas

4,5 2 x
Jimmy Doherty vraagt zich af wat dat witte spul toch is dat zich soms op chocola vormt. Hij schakelt de hulp in van het grootste röntgenapparaat ter wereld, dat een omtrek van 2,3 kilometer heeft. Kate Quilton vraagt zich in België af of de ingrediënten van rustgevende thee werkelijk bijdragen aan een betere nachtrust. En ...

NieuwSeizoen 3, Aflevering 38 - Vanille-ijs, koffiecapsules en geschrapte worteltjes

3,0 2 x
Jimmy Doherty onderzoekt in Italië hoe het kan dat koffiecapsules te koop zijn in tig verschillende smaken, terwijl de fabrikanten hooguit twee soorten koffiebonen gebruiken. Matt Tebbutt kijkt in Nederland hoe geschrapte worteltjes worden geproduceerd. Kate Quilton vraagt op het Franse hoofdkantoor van een van de grootste...

NieuwSeizoen 3, Aflevering 37 - Bier, blauwe bessen en de vorm van ons eten

4,0 4 x
Jimmy brengt een bezoek aan de grootste bierbrouwerij van Europa, op jacht naar de moeder aller bieren. Op een lagere school in Bristol onderzoekt Kate of kinderen hun groente wel opeten als die een andere vorm krijgt. En Matt Tebbutt hoopt in Polen te horen waarom er op blauwe bessen altijd zo'n wit waslaagje zit.

NieuwSeizoen 3, Aflevering 36 - Shredded wheat, appelsap en reuzel

4,0 4 x
Jimmy Doherty zoekt uit hoe het Engelse ontbijtgraan shredded wheat wordt gemaakt. Matt Tebbutt hoort tot zijn verbazing dat reuzel, hoewel vaak verguisd, misschien een gezonder bakvet is dan boter. En dr. Helen Lawal leert in Polen hoe appelconcentraat wordt gemaakt

NieuwSeizoen 3, Aflevering 35 - Crumpets, babyvoeding en mascarpone

3,0 3 x
Kate Quilton laat Matt Tebbutt Engelse crumpets bakken en ontdekt hoe daar van die karakteristieke gaatjes in komen. Jimmy Doherty onderzoekt hoe het kan dat babyvoeding zo lang houdbaar is en komt oog in oog te staan met een machine die voedsel niet conserveert door verhitting maar door hoge druk. Matt trekt de Alpen in o...

Seizoen 3, Aflevering 34 - Chunks in je ijsje, olijfolie en bloody mary's

4,0 6 x
Jimmy vliegt naar Amerika om uit te zoeken hoe die grote brokken koek of chocola in Amerikaans ijs zo stevig blijven. Kate vraagt zich af waarom de prijs van olijfolie zo gestegen is en hoort dat de olijfbomen in zuid-Italië door een ziekte worden bedreigd. Matt komt te weten waarom er in vliegtuigen zo vaak bloody mary's ...

Seizoen 3, Aflevering 33 - Whisky, halloumi en suikermais

4,0 3 x
Jimmy hoort in Schotland hoe whisky aan zijn rokerige smaak komt. Matt onderzoekt in Cyprus waarom halloumi niet smelt. En Kate gaat in Frankrijk kijken hoe ze in de grootste suikermaisfabriek ter wereld de maiskorrels zo keurig van de kolf krijgen.

Seizoen 3, Aflevering 32 - Kurk, okra en honing

4,0 3 x
Jimmy Doherty krijgt in Portugal alles te horen over de strijd om te voorkomen dat wijn soms naar kurk smaakt. Matt Tebbutt ontdekt waarom okra zo'n slijmerig goedje wordt als je het kookt. En Kate Quilton verdiept zich in de verrassende verschillen tussen vloeibare en vaste honing.

Seizoen 3, Aflevering 31 - Limonadesiroop, ahornsiroop en koekjes

4,0 0 x
Jimmy kijkt in Spanje hoeveel sinaasappels er in een fles limonadesiroop zitten, Matt ontdekt in een winters Canada waarom ahornsiroop zo duur is en Kate kijkt vreemd op als ze hoort waarom er in koekjes zo vaak kleine gaatjes zitten.
Seizoen 1
22:33

Seizoen 1, Aflevering 46 - Gerookte haring, augurken en rijstwafels

3,0 2 x
Ditmaal wil Jimmy Doherty weten hoe je haring moet roken, en waarom die Britse 'kipper' niet meer zo populair is bij het ontbijt. En als hij ziet dat Nederlanders hun haring het liefst rauw eten, vraagt hij zich af of de Britten dat voorbeeld misschien moeten volgen. Ondertussen kijkt Kate Quilton in Duitsland welke groent...
Archief