Food Cia

2020
23:00

Gelatine, tonijn en ijsklontjes

3,0 5 x
Op instructies voor gelatinepoeder wordt afgeraden gelatine te maken met papaja. Waarom bevat sommige vis kwik en andere niet? Waarom zijn ijsklontjes uit eigen vriezer troebel en in de winkel niet?
Afleveringen 2019
22:00

Rauwe eieren, regenboogham en pareloesters

4,0 5 x
Matt vraagt zich af waarom je in oesters nooit een parel vindt. Kate ziet vaak een veelkleurige glans op de ham in haar koelkast. En Jimmy ontdekt meer over de grote salmonellacrisis.
23:00

Gin, macadamianoten en dubbeldippen

4,0 5 x
Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.
47:00

Special: Zomerdieet

4,0 8 x
Jimmy Doherty ontdekt de waarheid over crashdiëten, Kate Quilton verdiept zich in de miljoenenhandel in collageendrankjes en Matt Tebbutt reist af naar Valencia om te proeven van tijgernootjesmelk.
23:00

Pepers, recycling en yoghurt

3,0 6 x
Ditmaal wagen Jimmy en Matt zich aan een onderzoek naar chilipepers, waaronder een paar van de scherpste ter wereld. Jimmy gaat in Zuid-Afrika op zoek naar zoetpikante pepers.
23:00

Chocola, rustgevende thee en Edammer kaas

3,0 6 x
Jimmy Doherty vraagt zich af wat dat witte spul toch is dat zich soms op chocolade vormt. Hij schakelt de hulp in van het grootste röntgenapparaat ter wereld.
23:00

Thee, rozemarijn en zeewier

4,0 11 x
Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.
46:00

Special: Zomerdieet

4,0 14 x
Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt reizen de hele wereld over op zoek naar de bijzondere, intrigerende en verrassende geheimen achter ons eten.
23:00

Crumpets, babyvoeding en mascarpone

4,0 13 x
Kate ontdekt hoe de gaatjes in de Engelse crumpets komen. Jimmy onderzoekt hoe het kan dat babyvoeding zo lang houdbaar is. Matt zoekt uit waarom mascarpone zoveel duurder is dan andere roomkaas.
23:00

Chunks in je ijsje, olijfolie en bloody mary's

3,0 13 x
Hoe blijven brokken koek of chocola in Amerikaans ijs zo stevig? Waarom is de prijs van olijfolie zo gestegen? Waarom worden er in vliegtuigen zo vaak bloody mary's besteld?
Archief
Telezien maakt gebruik van cookies. Onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.