Grenzeloos Talent

Grenzeloos Talent gemist?

2019

Belal en Rima

4,0 7 x
De droom van de Syrische modeontwerpster Rima spatte uiteen door de oorlog. * Belal is een afgestudeerde arts uit Syrië. Het is zijn grote droom om mensen beter te maken.

Wasim en Amera

3,0 10 x
De 38-jarige Amera werkte als verloskundige in Syrië. Ze wil niets liever dan ook in Nederland bevallingen begeleiden, maar worstelt met de regelgeving.

Belal en Rozi

3,0 7 x
Belal was in Syrië een succesvolle kok. Na zijn vlucht komt hij terecht in het Gelderse Epe. De Iraanse Rozi had een eigen kapperszaak. Toen ze zich bekeerde tot christen werd ze met de dood bedreigd.

Rania en Hussien

3,0 6 x
Rania had een advocatenkantoor in Damascus. Ze besloot het land te ontvluchten. Hussien heeft in Eritrea altijd aan vrachtwagens gesleuteld en wil niks liever dan zijn oude beroep weer oppakken.

Mohammad en Nizar

4,0 9 x
Nizar zijn droom was om cameraman te worden, maar video-opnames zijn in Irak verboden. * De jonge Mohammad werd als brandweerman gedwongen samen te werken met terreurbeweging IS.

Rashad en Nabil

4,0 15 x
Natuurkundeleraar Nabil wilde een ander leven voor zijn kinderen en vluchtte vanuit Syrië naar Nederland. Rashad had een eigen ontwerpstudio in Damascus. Hij vluchtte zonder zijn portfolio en laptop.
Archief