Het Israël Van Heertje En Bromet

Laatste aflevering
Het Israël Van Heertje En Bromet
7 x

Seizoen 1, Aflevering 8 - Vragen

Raoul maakt de balans op. Hij gaat langs bij een psycholoog om zowel zijn eigen situatie als die van Israël te bespreken.

Augustus 2020

Seizoen 1, Aflevering 7 - Smart

8 x
Raoul woont de herdenking van gevallen soldaten bij. Hij ontmoet daar zijn studievriendin Hanni, die woordvoerder is geweest in het Israëlisch leger. Ook gaat hij in gesprek met een Palestijn en een Israëli, die beiden een kind hebben verloren door geweld, maar toch goede vrienden zijn geworden.

Seizoen 1, Aflevering 6 - Illegaal

12 x
Raoul en Frans bezoeken joodse kolonisten. Ze praten zowel met mensen die in nederzettingen wonen als met mensen die tot inkeer zijn gekomen. Ook bezoeken de heren de militaire rechtbank, waar een activist wordt berecht voor zijn geweldloze protesten tegen de nederzettingen.

Seizoen 1, Aflevering 5 - Feest

12 x
Raoul en Frans wonen Nationale Onafhankelijkheidsdag bij, een grote feestdag voor de Joodse Israëli's. Tegelijkertijd is er een Palestijnse demonstratie die pleit voor terugkeer van alle vluchtelingen die in 1948 het land hebben moeten verlaten. Het tweetal bezoekt dorpen die niet meer bestaan en gaan onder meer in gesprek...
Juli 2020

Vandaag 10:05 - Seizoen 1, Aflevering 4 - Thuishaven

6 x
Raoul en Frans gaan op bezoek bij een Nederlands gezin dat net een mortiergranaat dwars door het dak van hun huis heeft gekregen. Waarom en met welke legitimatie gaan mensen in Israël wonen? Voor wie is er plek en voor wie niet?

Vandaag 10:05 - Seizoen 1, Aflevering 3 - Bedreigd

8 x
Er zijn raketten uit Gaza afgevuurd. Raoul en Frans willen op bezoek bij een Nederlands stel in een kibboets vlakbij Gaza, maar kunnen niet verder omdat er acute dreiging is. Ze praten met een politicus bij wie ook een raket in de tuin is beland. Aan de andere kant zien ze hoe het voor Palestijnen is om te leven op de West...

Seizoen 1, Aflevering 2 - jood of Jood?

13 x
Raoul en Frans doen een DNA-test waaruit zou moeten blijken hoe joods ze zijn. Ze praten daarna met een rabbijn en een vooraanstaand politicus over de definitie van wat nou precies 'joods' of 'Joods' is. Ze maken ook een reis met internationale jongeren die naar Israël zijn gekomen om hun joodse identiteit te ontdekken.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Ongemak

8 x
Raoul keert terug naar Israël en treedt om te beginnen als stand-upcomedian op bij De Vereniging voor Nederlandse Emigranten. De reactie van het publiek op zijn optreden is verrassend. Vervolgens heeft hij ontmoetingen met vrienden van vroeger, die hem onder meer vertellen over de toenemende orthodoxie. Bij de Klaagmuur lo...
Februari 2020

Vragen

11 x
Raoul maakt de balans op. Hij gaat langs bij een psycholoog om zowel zijn eigen situatie als die van Israël te bespreken.

Smart

14 x
Raoul woont de herdenking van gevallen soldaten bij. Hij ontmoet daar zijn studievriendin Hanni, die woordvoerder is geweest van het Israëlische leger.

Illegaal

15 x
Raoul en Frans bezoeken joodse kolonisten. Ze praten zowel met mensen die in nederzettingen wonen als met mensen die tot inkeer zijn gekomen.

Feest

5 x
Raoul en Frans wonen Nationale Onafhankelijkheidsdag bij, een grote feestdag voor de joodse Israëli's. Tegelijkertijd is er een Palestijnse demonstratie.
Januari 2020

Thuishaven

15 x
Raoul en Frans gaan op bezoek bij een Nederlands gezin dat net een mortiergranaat dwars door het dak van hun huis heeft gekregen.

Bedreigd

35 x
Er zijn raketten uit Gaza afgevuurd. Raoul en Frans willen op bezoek bij een Nederlands stel in een kibboets vlakbij Gaza, maar kunnen niet verder omdat er acute dreiging is.
December 2019

Jood of Jood?

28 x
Raoul en Frans doen een DNA-test waaruit zou moeten blijken hoe joods ze zijn.

Ongemak

22 x
Raoul keert terug naar Israël en treedt om te beginnen als stand-upcomedian op bij De Vereniging voor Nederlandse Emigranten.
Archief