Het Museum Van Nederland

Het Museum Van Nederland gemist?

Seizoen 1
50:48

Seizoen 1, Aflevering 5 - Stampot- en snertkoken, de Bijlmerramp en museumopening

3,0 17 x
Dione de Graaff en Diederik Ebbinge ontvangen onder meer de wereldkampioen stamppot- en snertkoken. Margriet Schavemaker gaat op het laatste moment nog op zoek naar een voorwerp rondom de Bijlmerramp en zien we eindelijk hoe Het Museum van Nederland na al die weken daadwerkelijk geopend wordt!
51:16

Seizoen 1, Aflevering 4 - Bijzondere jurk, voetbalschoenen en een DAF

3,0 5 x
Dione de Graaff en Diederik Ebbinge ontvangen onder meer twee zussen en een jurk met een bijzonder verhaal over de bevrijding in 1945. Sportexpert Jurryt van de Vooren krijgt de voetbalschoenen van legende Marco van Basten onder ogen. En expert Peter van Duinen besluit zelf op zoek te gaan naar een voorwerp dat volgens hem...
48:19

Seizoen 1, Aflevering 3 - Klaschaatsen en Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen

4,0 17 x
Dione de Graaff en Diederik Ebbinge ontvangen een man die een revolutie in de sport heeft gecreëerd met zijn klapschaats. Herman Pleij duikt in de wereld van het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen. En verdient de Chinees-Indische restaurantcultuur een plekje in Het Museum van Nederland?
49:46

Seizoen 1, Aflevering 2 - Draaiorgels en Dolle Mina

4,0 13 x
Dione de Graaff en Diederik Ebbinge ontvangen de jongste draaiorgelman van Nederland. Verder bespreekt expert Peter van Duinen een uniek object uit de Tweede Wereldoorlog. Margriet Schavemaker ontmoet een Dolle Mina van het eerste uur.
51:14

Seizoen 1, Aflevering 1 - Gerrie Knetemann, MH-17 en de stroopwafel

4,0 8 x
Dione en Diederik ontvangen onder meer de zoon van wielrenner Gerrie Knetemann. Hij neemt de fiets mee, waar 'de Kneet' de Amstel Gold Race mee won. Nabestaanden van een slachtoffer van de ramp met de MH-17 brengen een bijzonder en persoonlijk voorwerp langs. En expert Janny van der Heijden moet oordelen over Nederlands me...
Archief