Het Ramadangerecht

Het Ramadangerecht gemist?

Mei 2020

Seizoen 1 Aflevering 4 - Patatesli kavurma en aloe-gosht

4,0 25 x
Derya Turna van het Soefi Centrum van de Stichting Derwisj in Amsterdam maakt patatesli kavurma, gefrituurde aardappelblokjes met lamsvlees. Müjdat Turna, oprichter van het Soefi muziekensemble Tevazu, raakte door het zingen van soefimuziek geïnteresseerd in het soefisme zelf. Een van de soefirituelen is de Zikrullah, het ...

Nasrdin's gehaktbroodjes en Mariam's Timmen Baqille

3,0 24 x
Nasrdin Dchar maakt met Nadia zijn favoriete ramadangerecht, gehaktbroodjes, die zijn moeder altijd maakte tijdens de ramadan. Mariam Alkhatee kookt samen met Nadia timmen baqille, rijst met tuinbonen.

Safa's Maklouba en Yasmine's Sanbus & Shurbo

4,0 34 x
Safa Ayoub kookt met Nadia haar favoriete ramadangerecht Maklouba. Met haar Somalische vriendinnen maakt Yasmine Allas haar favoriete ramadangerecht Sanbus en Shurbo.
April 2020

Mama Fadila's brood & harira en Gülzar's ugre

4,0 17 x
Nadia maakt met haar moeder harira, een rijkgevulde Marokkaanse soep. Sadikjan en Gülzar Seley maken ugre, een stevige soep met bouillon van lamsbot en groente.
Juni 2019

Patatesli kavurma en aloe-gosht

4,0 10 x
Patatesli kavurma van de soefi's en het Paskistaanse gerecht aloe-gosht.
Mei 2019

Nasrdin's gehaktbroodjes en Mariam's Timmen Baqille

4,0 33 x
Culinair journalist Nadia Zerouali volgt acht hoofdpersonen en families bij de bereiding van hun favoriete ramadangerecht. Ze schuift aan tijdens de iftar, de avondmaaltijd na zonsondergang.

Safa's Maklouba en Yasmine's Sanbus & Shurbo

3,0 49 x
Safa startte een cateringbedrijf. Met Nadia kookt ze haar favoriete ramadangerecht: maklouba. Met haar vriendinnen maakt schrijfster Yasmine Allas haar favoriete ramadangerecht: sanbus en shurbo.
Archief