Het Ramadangerecht

Het Ramadangerecht gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
Het Ramadangerecht

Derya Turna van het Soefi Centrum van de Stichting Derwisj in Amsterdam maakt patatesli kavurma, gefrituurde aardappelblokjes met lamsvlees. Müjdat Turna, oprichter van het Soefi muziekensemble Tevazu, raakte door het zingen van soefimuziek geïnteresseerd in het soefisme zelf. E...

Mei 2020
Nasrdin Dchar maakt met Nadia zijn favoriete ramadangerecht, gehaktbroodjes, die zijn moeder altijd maakte tijdens de ramadan. Mariam Alkhatee kookt samen met Nadia timmen baqille, rijst met tuinbonen.
Safa Ayoub kookt met Nadia haar favoriete ramadangerecht Maklouba. Met haar Somalische vriendinnen maakt Yasmine Allas haar favoriete ramadangerecht Sanbus en Shurbo.
April 2020
Nadia maakt met haar moeder harira, een rijkgevulde Marokkaanse soep. Sadikjan en Gülzar Seley maken ugre, een stevige soep met bouillon van lamsbot en groente.
Juni 2019
Patatesli kavurma van de soefi's en het Paskistaanse gerecht aloe-gosht.
Mei 2019
Culinair journalist Nadia Zerouali volgt acht hoofdpersonen en families bij de bereiding van hun favoriete ramadangerecht. Ze schuift aan tijdens de iftar, de avondmaaltijd na zonsondergang.
Safa startte een cateringbedrijf. Met Nadia kookt ze haar favoriete ramadangerecht: maklouba. Met haar vriendinnen maakt schrijfster Yasmine Allas haar favoriete ramadangerecht: sanbus en shurbo.
Archief