In De Voetsporen Van D-Day

In De Voetsporen Van D-Day gemist?

Mei 2019

Aflevering 6

4,0 5 x
Philip Freriks treedt 75 jaar na D-Day in de voetsporen van de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Hij reconstrueert de dag die onze geschiedenis voorgoed heeft veranderd.

Aflevering 5

3,0 3 x
Philip Freriks treedt in de voetsporen van D-Day en reist mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. Hij reconstrueert de dag die onze geschiedenis voorgoed heeft veranderd.

Aflevering 4

4,0 5 x
Philip Freriks spreekt met onder meer hisoricus Antony Beever over wat er precies is gebeurd op D-Day. Wat ging er goed en wat liep er mis?

Aflevering 3

4,0 8 x
Philip Freriks ontmoet de Amerikaanse hospik Charles Shay, de Duitse mitrailleurschutter Heinz Severloh, de Britse tanksoldaat Alan King en officier Charles Scot-Brown, die veel manschappen verloor.

Aflevering 2

4,0 2 x
Philip Freriks reist 75 jaar na D-Day mee met de hoofdrolspelers van Operatie Overlord. En na maanden van voorbereiding zijn de manschappen klaar om Europa te bevrijden.
April 2019

Aflevering 1

4,0 14 x
Op 6 juni 1944 staan bijna 4 miljoen soldaten aan geallieerde zijde en 1,4 miljoen aan Duitse zijde lijnrecht tegenover elkaar. De invasie op D-Day, de start van Operatie Overlord.
Archief