In Levenden Lijve

Laatste aflevering
In Levenden Lijve
14 x

Seizoen 1, Aflevering 6 - Shakespeare

Shakespeare is Engelands grootste schrijver ooit, bekend van Romeo en Juliet, Macbeth en Hamlet. Hij heeft een grote invloed gehad op de Engelse taal. Maar wie was Shakespeare als mens en hoe zag hij eruit?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 3 - Maria

27 x
Maria is de meest afgebeelde vrouw op aarde. Ze is de moeder van Jezus en een vrouw die nog steeds miljoenen mensen inspireert. Maar wie was deze vrouw en hoe zag ze eruit?

Seizoen 1, Aflevering 4 - Marco Polo

17 x
Marco Polo, de ontdekkingsreiziger, geboren in Venetië in 1254. Op zijn zeventiende vertrok hij naar het oosten met zijn vader en broer, en bleef 24 jaar weg. Hij verbleef aan het hof van Kublai Khan en kwam terug als een rijk man. Zijn leven staat beschreven in Il Milione, ofwel de Wonderen van de Oriënt. Maar wie was Mar...

Seizoen 1, Aflevering 5 - Jeanne d'Arc

22 x
Jeanne d'Arc, de heldin van Frankrijk. Als jong meisje speelde zij een belangrijke rol in de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk. Toch kwam ze op de brandstapel terecht. Wie was deze jonge, Franse heldin en hoe zag ze eruit?

Seizoen 1, Aflevering 2 - Sint Nicolaas

26 x
Sint Nicolaas is over de hele wereld beter bekend als Santa Claus. Wij kennen hem in Nederland als Sinterklaas, de goedheiligman uit Spanje. Wij denken heel goed te weten hoe hij eruitziet, maar weten we dat wel?

Seizoen 1, Aflevering 1 - Cleopatra

32 x
Nooit eerder had Rome zo op zijn grondvesten geschud als in de tijd van deze dame en door toedoen van deze dame: Cleopatra. Men denkt bij haar meteen aan schoonheid. Cleopatra was de laatste farao van Egypte. Maar was ze werkelijk zo mooi als altijd wordt beweerd? Wie was ze en hoe zou ze eruit hebben gezien?
Archief