Karim Pakt Zijn Kans

Karim Pakt Zijn Kans gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 4

3,0 1 x
Karim gaat bij Minister Slob van Onderwijs langs om uit te zoeken wat hij aan het probleem van kansenongelijkheid gaat doen. Ook bezoekt hij scholen die er alles aan doen om alle kinderen gelijke kansen te bieden. Dat stemt Karim hoopvol maar maakt ook duidelijk hoe belangrijk het is dat we ervoor gaan zorgen dat alle kind...

Seizoen 1, Aflevering 3

4,0 10 x
Door de kansenongelijkheid werd Ayoub Aaron op zijn oude basisschool naar het speciaal onderwijs gestuurd, op zijn nieuwe school kreeg hij een vwo-advies. Dit had mentaal grote gevolgen voor hem. Ook bij Karim zelf is het effect van de onderwaardering nog steeds voelbaar.

Seizoen 1, Aflevering 2

3,0 8 x
We zien hoe groot het probleem van kansenongelijkheid is. Volgens de onderwijsinspectie is het zeer zorgelijk. Jos van Kemenade, de toenmalig minister van Onderwijs, probeerde vijftig jaar geleden al iets aan het probleem te doen met de middenschool. Er is dus weinig veranderd. Met socioloog Illias El Hadioui gaan we diepe...

Seizoen 1, Aflevering 1

3,0 16 x
Karim Amghar onderzoekt hoe het gesteld is met de kansen van leerlingen met veel potentie maar weinig middelen. Hij spreekt daarvoor met diverse beleidsmakers, ervaringsdeskundigen, onderwijzers, docenten, ouders en de leerlingen zelf.

3 januari 2020

4,0 9 x
Karim gaat langs bij minister Slob van Onderwijs om uit te zoeken wat hij aan het probleem van kansenongelijkheid gaat doen.

27 december 2019

3,0 13 x
Door de kansenongelijkheid werd Ayoub Aaron op zijn oude basisschool naar het speciaal onderwijs gestuurd, op zijn nieuwe school kreeg hij een vwo-advies. Dit had mentaal grote gevolgen voor hem.

20 december 2019

4,0 12 x
Met socioloog Illias El Hadioui gaan we dieper in op de oorzaak van ongelijke kansen. Worden ze veroorzaakt door etnische achtergrond of door sociaal economisch status?

13 december 2019

4,0 25 x
Karim Amghar onderzoekt kansenongelijkheid in het onderwijs.
Archief