Kijken Op Gevoel

Kijken Op Gevoel gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 6 - Vreugde

3,0 40 x
Wieteke vraagt de beroemde illustrator Thé Tjong-Khing hoe je blijdschap tekent, laat feestelijke textielkunst uit Mali zien, klimt op een kunstwerk in de Bijlmer en gaat op pad met een van 's werelds eerste en beroemdste vrouwelijke graffitikunstenaars: Mick La Rock.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Woede

4,0 12 x
Soms hoor je een liedje dat exact gaat over hoe jij je voelt. Wieteke van Zeil laat zien hoe mensen in alle tijden, en overal op de wereld dezelfde emoties voelen als jij en ik nu. Dat kun je namelijk ook zien in de kunst. Deze aflevering gaat over woede. Wieteke begint bij streetart in Rotterdam, koppelt Studio Sport aan ...

Seizoen 1, Aflevering 5 - Wanhoop

3,0 7 x
Wieteke laat zien dat Rolls-rijders een femme fatale najagen, legt uit welke rol een openbaar kunstwerk in de maatschappij speelt, laat zien hoe een kunstenaar zichzelf snijdt om geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen en spreekt de choreograaf van de beroemde clip van Beyoncé en Jay-Z in het Louvre.

Seizoen 1, Aflevering 4 - Weerzin

4,0 4 x
Wieteke vraagt zich af waarom we naar kotsende kunstenaars moeten kijken. Ze laat zien hoe we over de hele wereld onze tong uitsteken als we walgen, ze legt uit wat abjecte, afstotelijke, kunst is en vertelt wat Rembrandts doden anders maakt dan andere doden.

Seizoen 1, Aflevering 3 - Eenzaamheid

4,0 17 x
Wieteke trekt zich terug in een moderne eenpersoonskapel, verrast voorbijgangers met een 'eenzaam' kunstwerk dat niemand opmerkt, vertelt hoe een bezoeker in een gitzwart kunstwerk kukelde en ontdekt dat popartkunstenaar Andy Warhol heel eenzaam was.

Seizoen 1, Aflevering 2 - Verlangen

4,0 18 x
Wieteke van Zeil zoekt stilte in een bos vol geluidskunst. Ze laat zien hoe het verlangen naar vrouwelijk naakt in de kunstgeschiedenis ons beeld van vrouwen nog altijd beïnvloedt, vertelt hoe Marina Abramovic ons bewust maakt van ons verlangen naar oogcontact en hoort waarom een Thaise man elke avond met een beeld van zij...
Archief