Kloosterserie

Kloosterserie gemist?

December 2019

La Grande Chartreuse, Grenoble

4,0 8 x
De ontmoeting met de Nederlander Marcellin Theeuwes is Leo Fijen altijd bijgebleven. Deze monnik was jarenlang generaal-overste van de kartuizers, een van de strengste kloosterordes ter wereld.

Lioba, Provence

4,0 19 x
Leo Fijen reist af naar de Provence, naar Elaiè Bollen, de benedictines die twee keer dodelijk ziek werd en in al haar kwetsbaarheid toch gedragen werd door God.

Klooster Orval

3,0 10 x
Bijzondere abten en abdissen over kwetsbaarheid, geloof en ongeloof.
Augustus 2019

Benedictinessen Loppem

4,0 13 x
Een verhaal over vallen, opstaan en en opnieuw beginnen.

Blauwe Zusters Toscane

4,0 45 x
Zuster Maria de Anima Christi over de vraag: hoe combineer je de gelofte van gehoorzaamheid en de opdracht van dienstbaarheid met het leidinggeven?

Vogelenzang

3,0 17 x
In een tijd dat bejaardenhuizen hun deuren sluiten, starten de zusters Karmelietessen in Vogelenzang binnenkort met een woon- en verpleegvoorziening voor ouderen in hun klooster.

Egmond

4,0 37 x
Abt Mathijsen probeert een toekomst voor het kloosterleven en de communiteit te behouden. Hij praat over hoe je in dit zorgen voor de ander en de toekomst ook nog toekomt aan het zorgen voor jezelf.
Juli 2019

Boxmeer

3,0 22 x
'Niet vragen. Niet omzien. Geen oordeel. Hulp.' Vandaag de dag leven en werken de karmelieten nog steeds in de geest van karmeliet Titus Brandsma.

Bidden en Stilte

4,0 33 x
Monniken en zusters zijn 'specialisten' in bidden en stilte. Ze vertellen over hóe ze bidden en wat de kracht van stilte kan zijn.

Karmelitessen Sittard

4,0 24 x
Zuster Johanna is econoom bij de zusters en praat over: 'Hoe knoop je alle touwtjes aan elkaar en ga je om met de economische crisis?'
Archief