Koken Met Van Boven

Maart 2019
25:00

Captain's Dinner

4,0 1 x
Kapucijners, zoutvlees, uien en tafelzuur, een heus Captain's Dinner. Yvette maakt haar eigen variant: met piccalilly, verse kapucijners uit eigen tuin en een zelfgemaakte gin-tonic.
25:00

Chef du frikandel

3,0 3 x
Yvette gaat in Frankrijk samen met chef-kok en kookboekenschrijver Stéphane Reynaud aan de slag met restvlees. Stéphane maakt een 'terrine de campagne' of boerenpaté en Yvette een frikandel speciaal.
25:00

Routiers

3,0 2 x
In een routier, een van oorsprong voor vrachtwagenchauffeurs bedoeld Frans restaurant, maakt Yvette de favoriete chauffeurslunch klaar en ze achterhaalt het geheim van een frietje stoofvlees.
25:00

Boerenkool met worst

4,0 1 x
Yvette van Boven maakt boerenkool met worst in een Ierse variant: 'colcannon and sausage'. De kool haalt zij bij groenteteler Wim en het vlees van akkervarkens uit het bos bij Valthermond.
26:00

Borrelen bij Van Boven

3,0 1 x
Yvette van Boven maakt borrelnootjes en bitterballen. Lekker voor bij de vrijmibo. Net als de 'Van Boven droogworst', met daarbij een goed glas wijn van eigen bodem.
25:00

Ode aan de ui

3,0 2 x
Nederland is het grootste exportland van de ui. Yvette van Boven maakt een Friese uiensoep en een Franse uientaart, sippelsop en pissaladière.
25:00

Appel en gember

3,0 1 x
Yvette van Boven plukt appels en maakt er cider van. Vervolgens gaat ze aan de slag met gember en maakt een zoete appel-gembertaart en een hartige appel-gembercurry.
25:00

Lamb & soda bread

3,0 2 x
Yvette van Boven bereidt een op turf gerookt Connemara-lam, bakt soda bread op open vuur en stelt een wildplukcocktail samen. Alles overgoten met herinneringen aan haar jeugd in Ierland.
25:00

Mussels & chips

3,0 0 x
Yvette van Boven gaat in Ierland op pad met een nieuwe generatie aardappeltelers en met een echte mosselman. Ze maakt een chowder en mussels and chips, met zilte mayonaise. Typisch Iers.
25:00

Risotto en mais

4,0 2 x
Yvette van Boven ontmoet de Italiaanse chef Fabrizio, die groot werd met de risotto van zijn moeder en grootmoeder. Ze maakt een risotto met mais en ze poft mais voor een heerlijk, licht taartje.
Archief
Telezien maakt gebruik van cookies. Onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.