Koken Met Van Boven
Koken Met Van Boven gemist?
Kookprogramma Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen duikt Yvette van Boven in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd om scheurbuik te voorkomen. In deze serie serveert ze onder meer aardperen, koningsoesterzwammen, incourante delen en: verrassingseieren voor een feestelijk paasontbijt.
Aantal afleveringen:65Laatste:02-04-2019
Beoordeling:3,4 uit 5 (65x)


Op water en brood
3,0 5 x
Het seizoen wordt feestelijk afgesloten... op water en brood. Oud brood, want er wordt niets weggegooid en alles uit de kast gehaald. Yvette maakt een bread and butter-puddingtaart XL.

Haring, maar dan anders
4,0 15 x
Yvette verdiept zich in 'het zilver van de zee' en maakt zure haringsalade met aardappelkoekjes, gezouten panharing en ze serveert pekelharing. Rauw, zout en zuur: allemaal haring, maar dan anders.Maart 2019
25:00


Pasta met raapstelen
4,0 20 x
Zelfs als er niets in de koelkast ligt, is er vaak nog genoeg in huis voor een exclusief diner: orecchiette con cime di rape. Hollandse en Italiaanse eenvoud met aardappelen, pasta en raapstelen.

Koken met bloemen
4,0 11 x
Bloemen zijn heerlijk om mee te koken. Yvette geeft een bloemrijke high tea met vlierpeer-focaccia en marshmallows met verveine-smaak uit eigen tuin.

'Vurukkelijke' woekeraars
4,0 14 x
De hardnekkige woekeraar Japanse duizendknoop is erg lekker, supergezond, onbespoten en gratis te verkrijgen. Yvette maakt er ijs van en gaat aan de slag met rabarber, ook een duizendknoopfamilielid.

Wereldgerechten met bonen uit de tuin
4,0 10 x
Yvette gaat tuinbonen doppen en laat zich inspireren door tuinboonrecepten uit de Syrische keuken. Ze maakt een kleurrijke maaltijdsalade met deze historische bonen uit haar eigen moestuin.

Nepkip en mannenvlees
4,0 6 x
Yvette doet een experiment en maakt zelf kunstkippenvlees, oftewel seitan. Verder gaat ze aan de slag met haantjes en maakt een ouderwetse, niet te versmaden coq au vin.

Captain's Dinner
4,0 14 x
Kapucijners, zoutvlees, uien en tafelzuur, een heus Captain's Dinner. Yvette maakt haar eigen variant: met piccalilly, verse kapucijners uit eigen tuin en een zelfgemaakte gin-tonic.

Chef du frikandel
3,0 29 x
Yvette gaat in Frankrijk samen met chef-kok en kookboekenschrijver Stéphane Reynaud aan de slag met restvlees. Stéphane maakt een 'terrine de campagne' of boerenpaté en Yvette een frikandel speciaal.NOS JournaalNieuwsbulletin Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor vandaag.
Kook Mee Met MaxUitzending gemist van Kook Mee Met Max? Vind hier alle afleveringen van Kook Mee Met Max terug en stel een alarm in om niks meer te missen.
NOS Journaal Met GebarentolkUitzending gemist van NOS Journaal Met Gebarentolk? Vind hier alle afleveringen van NOS Journaal Met Gebarentolk terug en stel een alarm in om niks meer te missen.
Opsporing VerzochtOpsporing Verzocht behandelt iedere week spraakmakende binnenlandse politiezaken. Verschillende cases passeren de revue en de oplettende kijkers wordt gevraagd om eventuele getuigenissen te delen via de politie.