Koken Met Van Boven

2019
26:00

Melk uit Weesp

3,0 1 x
Yvette van Boven maakt salade met rode biet, spekbokking, citroenhangop en geroosterde boekweit met een basisdressing van wei, hot milk cake en melklikeur.
Afleveringen 2018
25:00

Trifles, trifles... en een kerstcocktail

3,0 3 x
Voor met kerst maakt Yvette een speciale trifle, hét nagerecht uit de Engelse keuken. Daarbij maakt ze met vermout een winterse cocktail die over de trifle kan. Weinig alcohol, maar vol van smaak.
26:00

Turducken en pomcourpastie

3,0 1 x
Als voorafje met kerst maakt Yvette een carpaccio van knolselderij met geklopte camembert en vers geraapte walnoten. Als hoofdgerecht vult ze pompoen met courgette, die weer is gevuld met pastinaken.
26:00

Kip met oesters

4,0 2 x
Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert Yvette Van Boven tijdens het kerstdiner een knapperig gegaarde kip in combinatie met oesters in een bearnaisesaus, naar oud-Hollands recept.
25:00

Bulgaarse yoghurt uit België

3,0 1 x
Yvette laat zien hoe je van melk yoghurt kunt maken. En ze maakt siroop van Hollandse duindoorn en rozenbottel. Heerlijk in een vlaflip of een eigentijdse smoothie, of in Bulgaarse yoghurt uit België.
26:00

Eikhaas en zwemburgers

4,0 3 x
Yvette gaat op pad met een echte paddenstoelkenner. Welke soorten kun je eten? Ook bezoekt ze een paddenstoelkwekerij in een voormalig zwemparadijs, waar ze de zwemburger ontdekt.
26:00

Kokkels en scheermessen

3,0 2 x
Yvette bereidt scheermessen en kokkels met zelfgemaakte zilte boter en zwartgeblakerde prei. In tien seconden klaar en verrassend lekker.
26:00

Levenswater van kweeperen

4,0 1 x
De kweepeer is een vergeten en in onbruik geraakte perensoort. Yvette pocheert deze kweeperen nu tot siroop en destilleert ze tot levenswater. Daarbij maakt ze haar alom geprezen perentaart.
25:00

Zilte groente

3,0 4 x
Groenten gedijen niet in zout water. Niettemin wordt er op Texel geëxperimenteerd met zilte groenten. Yvette neemt een kijkje en maakt een taartje van zilte aardappels en een zilt-zoute karameltaart.
26:00

Ansjovis uit Bergen op Zoom

3,0 2 x
Yvette gaat weervissen, dat is een eeuwenoude, traditionele manier om ansjovis te vangen. En ze plukt paprika's. Daarmee maakt zij haar lievelingssoep en pressé de legumes.
Archief
Telezien maakt gebruik van cookies. Onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Je geeft door gebruik te blijven maken van deze website, of door op "Akkoord" te klikken, toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.