Koken Met Van Boven

Koken Met Van Boven gemist?

April 2019

Op water en brood

3,0 5 x
Het seizoen wordt feestelijk afgesloten... op water en brood. Oud brood, want er wordt niets weggegooid en alles uit de kast gehaald. Yvette maakt een bread and butter-puddingtaart XL.

Haring, maar dan anders

4,0 15 x
Yvette verdiept zich in 'het zilver van de zee' en maakt zure haringsalade met aardappelkoekjes, gezouten panharing en ze serveert pekelharing. Rauw, zout en zuur: allemaal haring, maar dan anders.
Maart 2019

Pasta met raapstelen

4,0 20 x
Zelfs als er niets in de koelkast ligt, is er vaak nog genoeg in huis voor een exclusief diner: orecchiette con cime di rape. Hollandse en Italiaanse eenvoud met aardappelen, pasta en raapstelen.

Koken met bloemen

4,0 11 x
Bloemen zijn heerlijk om mee te koken. Yvette geeft een bloemrijke high tea met vlierpeer-focaccia en marshmallows met verveine-smaak uit eigen tuin.

'Vurukkelijke' woekeraars

4,0 14 x
De hardnekkige woekeraar Japanse duizendknoop is erg lekker, supergezond, onbespoten en gratis te verkrijgen. Yvette maakt er ijs van en gaat aan de slag met rabarber, ook een duizendknoopfamilielid.

Wereldgerechten met bonen uit de tuin

4,0 10 x
Yvette gaat tuinbonen doppen en laat zich inspireren door tuinboonrecepten uit de Syrische keuken. Ze maakt een kleurrijke maaltijdsalade met deze historische bonen uit haar eigen moestuin.

Nepkip en mannenvlees

4,0 6 x
Yvette doet een experiment en maakt zelf kunstkippenvlees, oftewel seitan. Verder gaat ze aan de slag met haantjes en maakt een ouderwetse, niet te versmaden coq au vin.

Captain's Dinner

4,0 14 x
Kapucijners, zoutvlees, uien en tafelzuur, een heus Captain's Dinner. Yvette maakt haar eigen variant: met piccalilly, verse kapucijners uit eigen tuin en een zelfgemaakte gin-tonic.

Chef du frikandel

3,0 29 x
Yvette gaat in Frankrijk samen met chef-kok en kookboekenschrijver Stéphane Reynaud aan de slag met restvlees. Stéphane maakt een 'terrine de campagne' of boerenpaté en Yvette een frikandel speciaal.

Routiers

3,0 13 x
In een routier, een van oorsprong voor vrachtwagenchauffeurs bedoeld Frans restaurant, maakt Yvette de favoriete chauffeurslunch klaar en ze achterhaalt het geheim van een frietje stoofvlees.
Archief