Leo & Tijg

Laatste aflevering
Leo & Tijg

Er duikt een gemene rode wolf op in de taiga. Leo en Tijg komen in een gevaarlijke situatie terecht, maar gelukkig schiet Cuba hen te hulp.

Leo & Tijg gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
Cuba wordt verliefd, maar weet niet zo goed wat hij moet doen. Leo en Tijg proberen hem te helpen het hart van zijn vriendinnetje te veroveren.
Leo en Tijg vormen samen een team om de bewoners va de taiga te helpen. De marters zijn jaloers en doen er alles aan om de vrienden dwars te zitten.
Een groot deel van de taiga is afgebrand, inclusief de boom van baby eekhoorn Marty. Leo en Tijg schieten Marty te hulp.
Leo denkt dat hij de uitverkorene is van het zonnevolk en dat de zon alleen naar hem zal luisteren. De vrienden gaan op zoek naar de zonnesteen.
Leo, Tijg en Cuba spelen in het woud als er plotseling een zwarte kikker op Cuba springt. Spike zegt dat de zwarte kikker ongeluk brengt en onze vrienden worden bang.
Leo, Tijg en Mila hebben een schip gemaakt op een boom en spelen zeevaarders. De jaloerse marters willen het schip kapen.
Ooievaar Theodor is zijn inspiratie kwijt is en kan geen liedjes meer schrijven. Leo en Tijg besluiten Theodor te helpen zijn inspiratie terug te vinden.
Leo en Tijg ontfermen zich over een jonge schildpad. Ze willen hem graag bij zich houden in de taiga, maar de schildpad blijkt een waterdier te zijn en dat is even wennen voor onze vrienden.
Leo en Tijg komen terecht in een strijd tussen de marters en de vogels.
Tijg redt per ongeluk een kleine lemming en de lemmingen benoemen hem tot held. Tijg voelt zich meteen te goed voor zijn vrienden, maar gelukkig blijven ze hem trouw wanneer hij in een gevaarlijke situatie terecht komt.
Listige Sneeuwstorm is haar dochter Blizzy kwijt. Leo en Tijg proberen Blizzy te vinden en naar haar moeder terug te brengen.
De herfst komt naar de taiga. Ooievaar Theodor zegt vaarwel tegen zijn vrienden, want morgen vliegen hij en zijn troep naar het warme zuiden. Leo komt erachter dat Theodor een veer is verloren en hij en zijn vriendjes denken dat Theodor zonder die veer niet kan vliegen. De kinderen gaan naar de verzamelplek van de ooievaar...
Tijg en Leo besluiten een wedstrijd te houden om erachter te komen wie het meest heldhaftig is. In de hitte van de strijd vergeten ze Mila te helpen, die tussen de wortels van een boom vast is komen te zitten. Als hun vriendin werkelijk in gevaar is, schieten Leo en Tijg haar te hulp en laten ze zien dat ze beiden echte he...
De dieren in het woud hebben een nieuwe vriend, Keeno het arendsjong. Tijg is jaloers en vindt dat Leo teveel met Keeno optrekt. Om Leo's aandacht te trekken en zijn moed te tonen, gaat Tijg op zoek naar de vuurspuwende draak, die volgens een legende op een hoge berg woont. Al snel blijkt dat de berg zelf de draak is, of b...
Het is vroeg in de lente en Tijg en Leo vinden een leeg nest. Ze besluiten het te gebruiken als slee en gaan ermee van de heuvel af. Na een tijdje verstoppen ze het nest, omdat ze even naar Pandiga moeten. Maar plotseling blijkt dat het nest een eigenaar heeft, ooievaar Theodor, een oude vriend van Mapa Pandiga. De vriende...
Tijg en Leo spelen koning van de taiga. Later horen ze van Mapa Pandiga de legende over de witschouder-arend die benoemd werd tot koning van de lucht en nieuwe vleugels cadeau kreeg van de zon. Tijg en Leo beklimmen de arendsberg om op zoek te gaan naar de oude vleugels van de arend. Maar zodra ze boven komen, zien ze dat ...
Leo, Tijg en de andere vrienden bouwen een fort. De marters besluiten om de vriendengroep weg te jagen en het fort en de frambozenstruiken in te nemen. De marters verliezen het gevecht en besluiten om Birka erbij te halen. De beer pikt echter het fort en de frambozenstruiken in en jaagt niet alleen de vriendengroep, maar o...
Leo en Tijg doen me aan de jaarlijkse marathon. Leo is goed voorbereid maar bij toeval wint Tijg de race. Tijg is heel blij met zijn overwinning maar hij blijkt vals te hebben gespeeld. Leo is heel boos op zijn vriend en ze krijgen ruzie. Gelukkig leggen onze vrienden hun ruzie weer bij en gaan ze samen op weg om een klein...
Er woedt een grote brand in de taiga. Tijg, Leo en hun vriendjes overwinnen hun angst voor het vuur en redden de arme kleine eekhoorn Marty. Vervolgens vinden ze een manier om het vuur te bestrijden en redden ze hun kostbare woud.
Archief