Max Masterclass

Max Masterclass gemist?

Seizoen 3

Seizoen 3, Aflevering 3 met Jaap Seidell

4,0 27 x
Het ene voedingsproduct ziet er nog verleidelijker uit dan het andere. Ze hebben alleen een groot nadeel. Ze zijn onweerstaanbaar lekker, maar vaak ongezond. Waarom eten we niet gezond? En waarom is dat zo moeilijk? De ene voedingshype na de andere vliegt ons om de oren en ieder decennium lijkt zijn eigen voedingsgoeroe te...

Seizoen 3, Aflevering 2

4,0 24 x
Het is een even fascinerend als belangrijk fenomeen: slaap. Het beslaat een enorm deel van ons leven, we weten allemaal uit eigen ervaring hoe belangrijk goed slapen is, en toch is het nog altijd omgeven met mysteries. Veel mensen - een derde van de Nederlandse bevolking - hebben bovendien in meer of mindere mate slaapprob...

Seizoen 3, Aflevering 1

3,0 44 x
Als we geluk hebben, komen we met gezonde hersenen op de wereld. Maar wat is ervoor nodig om met een fit brein ouder te worden en dit te behouden? En zijn er tools om te zorgen dat we het brein hierin kunnen trainen? Hoogleraar neuropsyochologie Erik Scherder legt het uit aan de hand van de nieuwste studies. En hij geeft t...

Criminele brein

4,0 20 x
Erik Scherder duikt in het brein van de crimineel. De hoogleraar gaat in op vier hersenfuncties die een verhoogd risico geven op het plegen van een misdrijf.

Criminele brein

3,0 11 x
Erik Scherder duikt in het brein van de crimineel. De hoogleraar gaat in op 4 hersenfuncties die een verhoogd risico geven op het plegen van een misdrijf.

Gezond 130?

3,0 23 x
Hoogleraar veroudering Andrea Maier praat u bij over oud worden. Ook geeft zij tips en aanwijzingen om gezond oud te worden.

Geluk

3,0 21 x
Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder legt uit welke hersenfuncties geactiveerd worden als geluk wordt ervaren. Ook komt geluksprofessor Meike Bartels aan het woord.

Taal

4,0 21 x
Professor Scherder laat zien welke delen in de hersenen een belangrijke rol spelen bij taalbegrip en taalproductie.

Stress

4,0 10 x
Een actueel onderwerp over het effect van stress op onze hersenen. Veel mensen gaan gebukt onder stress, door werk of privé. Maar wat is stress eigenlijk?

Muziek

4,0 11 x
Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder geeft een masterclass over ons meest tot de verbeelding sprekende orgaan: het brein!
Archief