Mondo Op IDFA

Mondo Op IDFA gemist?

Seizoen 2020

Seizoen 2020, Aflevering 7 - Boris Dittrich over Welcome To Chechnya

4,0 14 x
Nadia Moussaid spreekt met mensenrechtenactivist en politicus Boris Dittrich over Welcome to Chechnya, een documentaire waarin Russische activisten worden gevolgd die met onvoorstelbaar veel risico in Tsjetsjenië vervolgde LGBTQ+'ers het land uitsmokkelen.

Seizoen 2020, Aflevering 6 - Adelheid Roosen over The Mole Agent

3,0 20 x
Pieter van der Wielen spreekt met theatermaker Adelheid Roosen over 'The Mole Agent', een documentaire waarin een 83-jarige man als spion zijn intrek neemt in een bejaardenhuis. Wat begint als een detectiveverhaal biedt gaandeweg een intieme blik op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd.

Seizoen 2020, Aflevering 5 - Kefah Allush over Skies Above Hebron

3,0 12 x
Pieter van der Wielen spreekt met de in Palestina geboren schrijver en presentator Kefah Allush over Skies Above Hebron, een documentaire waarin drie jongens worden gevolgd die moeten omgaan met alle fysieke en mentale obstakels die het leven in de Palestijnse stad Hebron domineren.

Seizoen 2020, Aflevering 4 - Damiaan Denys over Bulletproof

3,0 13 x
Nadia Moussaid spreekt met de Vlaamse filosoof en psychiater Damiaan Denys over Bulletproof, een documentaire waarin de industrie rondom Amerikaanse school shootings zichtbaar wordt. De heersende angstcultuur zorgt voor een grote vraag naar o.a. kogelwerend schoolmeubilair en schietoefeningen.

Seizoen 2020, Aflevering 3 - Roxane van Iperen over A Thousand Cuts

3,0 18 x
Nadia Moussaid spreekt met schrijver en jurist Roxane van Iperen over A Thousand Cuts, een documentaire waarin de Filipijns-Amerikaanse journalist Maria Ressa wordt geportretteerd. Ondanks laster en bedreigingen blijft ze zich inzetten voor de strijd tegen Rodrigo Duterte, de populistische leider van de Filipijnen.

Seizoen 2020, Aflevering 2 - Natacha Harlequin over MLK/FBI

4,5 24 x
Pieter van der Wielen spreekt met strafrechtadvocaat Natacha Harlequin over de documentaire MLK/FBI, waarin op basis van vrijgegeven geheime documenten inzichtelijk wordt welke stappen de Amerikaanse inlichtingendienst FBI ondernam om Martin Luther King jr. in diskrediet te brengen.

Seizoen 2020, Aflevering 1 - Teun van de Keuken over The Truffle Hunters

4,0 23 x
Nadia Moussaid spreekt met journalist en programmamaker Teun van de Keuken over The Truffle Hunters, een documentaire waarin een slinkende groep oude mannen in de bossen van Noord-Italië op het duurste ingrediënt ter wereld jaagt: de witte truffel.
Archief