Nils Holgersson

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 52 - Met beide voeten op de grond

4,0 4 x
De groep heeft haar eindbestemming bereikt: Lapland! Maar als alle vogels zich bezig gaan houden met nesten bouwen en eieren leggen voelt Nils zich nutteloos en eenzaam. Wordt het tijd voor hem om terug te gaan naar de boerderij?

De jongen die kraai riep

4,0 1 x
Als Krobak moet vluchten omdat hij aan de Zwarte Elf is ontsnapt, besluit Akka hem te helpen door hem op te nemen in de groep. Nils gelooft hem niet en denkt dat het allemaal een truc is.

Een kwestie van smaak

3,0 1 x
Nils heeft honger omdat hij het eten van de ganzen niet lekker vindt. Hij besluit om in een boerderij op zoek naar eten te gaan, maar brengt daarmee niet alleen zichzelf, maar ook Gorgo en Martin in gevaar.

Een hoop gekwaak om niks

4,0 2 x
Het paarseizoen begint voor de ganzen en Nils ergert zich aan het romantische gedrag van Goudoog en Prachtwiek. Wanneer ze in het nauw worden gedreven door Smirre, blijkt echter dat de paartijd ook positieve kanten heeft.

Het knusse nest

3,0 1 x
De ganzen en Nils stoppen op hun favoriete rustplek, een soort oase in de prachtige natuur. De grond blijkt helaas vreselijk verontreinigd te zijn en de bomen gaan langzaam dood. Gelukkig vindt Nils een oplossing!

Oost west, thuis best

3,0 1 x
Een aantal ganzen besluit niet langer meer te willen reizen, en trekt in de burcht van een groep bevers, die daar echter niet van gediend zijn.

Feestbeesten

3,0 2 x
Iedere zonnewende houden de elfen een magische ceremonie. Nils wil graag meedoen, net als Goudoogje en Prachtwiek. De elfen krijgen echter ook de Zwarte Elf op bezoek!

Hoogtevrees

3,0 1 x
Nils valt van de rug van Martin en krijgt spontaan hoogtevrees. Akka doet er alles aan om hem van de angst af te helpen, maar de aanwezigheid van de valse adelaar Haviksoog maakt de situatie er niet beter op...

Het grote boegiebees

3,0 1 x
De ganzen zijn moe, maar Akka wil absoluut niet pauzeren in een bos. Ze denkt namelijk dat het grote boegiebeest daar rondhangt, maar is dat wel zo?

Het paradijs is voor bijna iedereen

4,0 2 x
Nils en de ganzen zijn samen met Lina op een mooi en romantisch eiland. Nils spoort Martin aan om Donsveertje te vertellen wat hij voor haar voelt, maar Lina vindt dat hij zich er niet mee moet bemoeien.
Archief