Opstandelingen

Juli 2020
44:36

Seizoen 2, Aflevering 6 - Het Hek van de Hemkade

4,0 16 x
Elvira Guiliazova woont met haar moeder op een industrieterrein op de Hemkade in Zaanstad. Hoewel zij eigenaar zijn van hun woning, staat het op het terrein van een grote evenementenondernemer, die daar plannen voor heeft ontwikkeld. Door de langslepende strijd met de gemeente escaleert de situatie tussen Elvira en de onde...
45:58

Seizoen 2, Aflevering 5 - Brandhaard Ermelo

4,0 18 x
De enige eendenslachterij van Nederland bevindt zich in Ermelo. De eigenaar heeft een plan om de capaciteit daarvan te verdubbelen en wordt hierin gesteund door de gemeente. Vanwege geuroverlast en dierenleed komen twee vrouwen in verzet, maar de gemeente geeft de eendenslachter ruim baan.
Juni 2020
46:38

Seizoen 2, Aflevering 4 - De Ballade van Enschede

4,0 19 x
De gemeente Enschede voert een hard ontmoedigingsbeleid tegen de allerzwaksten van de samenleving. Rene Beunders neemt het voor ze op en bestrijdt de harteloosheid van de gemeente. Maar zelf lijdt hij aan zoveel ziektes dat het nog maar de vraag is hoe lang hij dat kan volhouden.
55:03

Seizoen 2, Aflevering 3 - Het Complot van Bloemendaal

3,0 21 x
Als twee Amsterdamse broers in het chique Bloemendaal een landgoed kopen, reageert de gemeente met ambtelijke pesterijen en een strategie om hen zwart te maken. De zaak escaleert en hoewel het ene na het andere schandaal boven water komt, verandert er vrijwel niets in de bestuurscultuur. Raadslid Marielys Roos voert een ee...
45:41

Seizoen 2, Aflevering 2 - Het beleg van Moordrecht

4,0 16 x
De bewoners van een recreatiepark in Moordrecht hebben veel geld betaald voor hun huizen omdat hen werd voorgehouden dat ze daar permanent mochten wonen. Hoewel in Nederland woningnood heerst, besluiten gemeentebestuurders opeens te handhaven. Hierdoor keldert de waarde van hun woningen en komen de parkbewoners in opstand.
46:21

Seizoen 2 Aflevering 1 - De bende van Almelo

3,0 27 x
Burgers en ondernemers in de gemeente Almelo worden soms tot wanhoop gedreven door de in hun ogen onjuiste beslissingen van het plaatselijk bestuur. Een aantal gedupeerde burgers heeft zich verenigd onder de vlag van 'de Partij Vrij Almelo' en probeert via de politieke weg een opstand te ontketenen.
Juli 2019
43:00

Duindorp voor Duindorpers

3,0 7 x
Sophie Hilbrand gaat naar de Haagse wijk Duindorp bij Scheveningen. Die wijk kwam al vaker in het nieuws vanwege de incidenten waarbij bewoners nieuwkomers in de wijk proberen weg te pesten.
45:00

Angst in Veere

3,0 7 x
Sophie logeert op een minicamping in het toeristische Veere. Er blijkt bij veel campinghouders en inwoners onvrede te zijn over de willekeur waarmee de gemeente regels aanscherpt en handhaaft.
Juni 2019
46:00

Vechtplassen

3,0 22 x
Sophie Hilbrand bezoekt een groep bezorgde burgers in Loosdrecht (Noord-Holland) die strijdt tegen de komst van een vaarverbinding in een beschermd natuurgebied recht voor hun huis.
44:00

Boze Bergers

3,0 25 x
Sophie keert terug naar haar eigen geboorteplaats, de kustplaats Bergen in Noord-Holland. Sinds enige jaren zijn burgers en bestuurders met elkaar in conflict.
Archief