Planeet Nigeria

Augustus 2019
41:00

Herders en Boeren

3,0 2 x
Ikenna Azuike kijkt naar de toekomst van Nigeria. Het land staat aan de vooravond van een bevolkingsexplosie. Er zijn veel gewelddadige conflicten tussen herders en boeren, met doden tot gevolg.
41:00

Leven na Boko Haram

3,0 3 x
Terreurorganisatie Boko Haram zaaide een paar jaar geleden dood en verderf in grote delen van Noord-Oost Nigeria. Ikenna Azuike komt in dorpen die slachtoffers van Boko Haram opvingen.
41:00

De Islam in Kano

4,0 16 x
Kano is de grootste islamitische stad van Nigeria. De ramadan is bijna ten einde en de stad maakt zich op voor een groot feest. Ikenna Azuike ontdekt hoe religie het dagelijks leven in Kano bepaalt.
41:00

De Vloek van de Oba

3,0 8 x
Benin is een traditionele stad van koningen en voodoo. Het is ook een plaats die bekend is vanwege vrouwenhandel: uit Benin vertrekken meer meisjes naar Europa dan uit de rest van Nigeria.
Juli 2019
41:00

Begrafenis in Biafra

4,0 7 x
Ikenna Azuike keert terug naar het geboortedorp van zijn grootvader. Hij leert meer over de geschiedenis van het land en ontdekt welke rol zijn familie speelde in de opkomst van het moderne Nigeria.
41:00

De Nigeriaanse Droom

3,0 9 x
Ikenna Azuike bezoekt Lagos. De stad heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op arm en rijk. Iedereen in Lagos lijkt maar een doel te hebben: succesvol worden.
Archief