Planeet Nigeria

Planeet Nigeria gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 6 - Herders en Boeren

3,0 8 x
Ikenna Azuike kijkt naar de toekomst van Nigeria. Het land staat aan de vooravond van een bevolkingsexplosie en de strijd om land wordt elke dag gevoerd. Er zijn veel gewelddadige conflicten tussen herders en boeren over landgebruik, met dagelijks doden tot gevolg.

Seizoen 1, Aflevering 5 - Leven na Boko Haram

3,0 7 x
Terreurorganisatie Boko Haram zaaide een paar jaar geleden dood en verderf in grote delen van Noordoost-Nigeria. Ikenna Azuike komt in dorpen die slachtoffers van Boko Haram opvingen en vraagt de mensen hoe ze de draad weer oppakken.

Seizoen 1, Aflevering 4 - De Islam in Kano

4,0 17 x
Kano is de grootste islamitische stad van Nigeria. De ramadan is bijna ten einde en de stad maakt zich op voor een groot feest. Ikenna Azuike onderzoekt hoe religie het dagelijks leven in Kano bepaalt en loopt mee met de 'religieuze politie', die aangeeft hoe je je als jongere hoort te gedragen.

Seizoen 1, Aflevering 3 - De Vloek van de Oba

4,0 8 x
Benin is een mysterieuze, traditionele stad van koningen en voodoo. Het is ook een plaats die bekend is vanwege vrouwenhandel: uit Benin vetrekken meer meisjes naar Europa dan uit de rest van Nigeria. Hoe komt dat? Ikenna Azuike onderzoekt of er een verband is tussen vrouwenhandel en voodoo.

Seizoen 1, Aflevering 2 - Begrafenis in Biafra

3,0 4 x
Ikenna Azuike keert terug naar het geboortedorp van zijn grootvader. Hij leert meer over de geschiedenis van het land en ontdekt welke rol zijn familie speelde in de opkomst van het moderne Nigeria. Op de begrafenis van een verre oom blijkt hij honderden onbekende familieleden te hebben.

Seizoen 1, Aflevering 1 - De Nigeriaanse Droom

3,0 23 x
Ikenna Azuike bezoekt Lagos, de grootste en snelstgroeiende stad van Afrika. De stad heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op arm en rijk. Iedereen in Lagos lijkt maar een doel te hebben: succesvol worden.

Herders en Boeren

3,0 7 x
Ikenna Azuike kijkt naar de toekomst van Nigeria. Het land staat aan de vooravond van een bevolkingsexplosie. Er zijn veel gewelddadige conflicten tussen herders en boeren, met doden tot gevolg.

Leven na Boko Haram

3,0 8 x
Terreurorganisatie Boko Haram zaaide een paar jaar geleden dood en verderf in grote delen van Noord-Oost Nigeria. Ikenna Azuike komt in dorpen die slachtoffers van Boko Haram opvingen.

De Islam in Kano

4,0 20 x
Kano is de grootste islamitische stad van Nigeria. De ramadan is bijna ten einde en de stad maakt zich op voor een groot feest. Ikenna Azuike ontdekt hoe religie het dagelijks leven in Kano bepaalt.

De Vloek van de Oba

3,0 11 x
Benin is een traditionele stad van koningen en voodoo. Het is ook een plaats die bekend is vanwege vrouwenhandel: uit Benin vertrekken meer meisjes naar Europa dan uit de rest van Nigeria.
Archief