Romeinse Tragedies

Romeinse Tragedies gemist?

Juni 2021

Film • Toneelstuk

4,0 7 x
Octavius treurt bij het lijk van Antonius. Cleopatra wil niet levend in zijn handen vallen. Samen met haar gezelschapsdames Charmian en Iras kiest zij voor de dood.

Film • Toneelstuk

3,0 7 x
Na een vernederende nederlaag tegen Rome, vlucht Cleopatra en laat Antonius in de waan dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Antonius verwondt zichzelf dodelijk. Cleopatra neemt afscheid van haar stervende geliefde.

Seizoen 1, Aflevering 8

3,0 12 x
Octavius Caesar maakt gebruik van Antonius' afwezigheid in Rome om meer macht te verzamelen. Uiteindelijk begeeft hij zich met een leger naar Egypte om daar definitief met zijn tegenstander af te rekenen.

Seizoen 1, Aflevering 7

4,0 2 x
Antonius leidt een losbandig leven in Egypte. Onder druk keert hij terug naar Rome. Om de banden met de machtige Octavius Caesar aan te halen, trouwt hij met diens zus. Kort daarna haast hij zich terug naar zijn Egyptische minnares Cleopatra.

Seizoen 1, Aflevering 6

4,0 3 x
Een burgeroorlog breekt uit tussen Brutus en Cassius aan de ene kant en Octavius en Antonius aan de andere kant. Cassius sneuvelt in de strijd, Brutus slaat de hand aan zichzelf.

Seizoen 1, Aflevering 5

3,0 5 x
Caesar wordt in de Senaat vermoord. Brutus kan het volk bedaren en overtuigen van de noodzaak van deze politieke moord. Maar hij heeft ook Antonius, vriend van Caesar, spreekrecht gegeven. Dit doet de stemming bij de uitvaart omslaan.

Seizoen 1, Aflevering 4

4,0 4 x
Brutus' vriend Cassius voedt de angst voor een dictatuur. Brutus en Cassius komen tot een radicaal besluit: alleen de dood van Julius Caesar kan de Romeinse republiek redden. Tegen de waarschuwingen van zijn vrouw Calpurnia in, trekt Caesar naar de Senaat.

Seizoen 1, Aflevering 3

3,0 3 x
Coriolanus trekt ten strijde tegen Rome, maar hij wordt verraden en vermoord. De populariteit en groeiende politieke macht van Julius Caesar beangstigen diens politieke bondgenoten Brutus en Cassius. Zij vrezen dat Julius Caesar tot koning wordt gekozen, waardoor een dictatuur dreigt.
Mei 2021

Seizoen 1, Aflevering 2

4,0 3 x
Het conflict tussen Coriolanus en de volkstribunen loopt uit de hand. Coriolanus wordt verbannen. Vervuld van haat sluit hij een verbond met zijn vroegere aartsvijand, de Volscen, en keert zich aldus tegen zijn vaderland.

Seizoen 1, Aflevering 1

4,0 8 x
Coriolanus is een succesvol generaal die als overwinnaar uit de oorlog met de Volscen komt. Hij wordt voorgedragen als consul, maar door zijn ongezouten uitspraken maakt hij zich ongeliefd bij het gewone volk en zijn vertegenwoordigers.
Archief