Ruimteschip Aarde

Ruimteschip Aarde gemist?

Seizoen 1
46:13

Seizoen 1, Aflevering 6 - 17 Miljoen mensen

3,0 5 x
Met André en verteller Kim van Kooten zoomen we in op 'de mens', misschien wel de vreemdste diersoort op Ruimteschip Aarde, die overal z'n sporen achterlaat. In Hilvarenbeek gaan we mee met archeologen, in Harlingen met 'de plastic opruimer'. En we kijken mee door de lens van fotograaf Jimmy Nelson die vat wat het is om ee...
46:19

Seizoen 1, Aflevering 5 - Natuurlijk Nederland

4,0 6 x
Met André en verteller Kim van Kooten zien we hoe mensen onderdeel zijn van de immense natuur. Hoe we die natuur indammen, en ook weer de ruimte geven. Met ecoducten of de bouw van een speciale rivier voor trekvissen, dwars door de Afsluitdijk. Op Bonaire verstoren exotische koraalduivels het onderwaterleven, en daar is ee...
48:48

Seizoen 1, Aflevering 4 - Hollandse luchten

4,5 18 x
Met André en verteller Kim van Kooten zien we hoe we schonere lucht krijgen. Hoe ooievaars terugkeerden in ons land, en hoe een uitvinder de prachtige vliegtechniek van vogels gebruikt. Metereoloog Amara Onwuka zoomt in op 'het weer'. Een stormjager en zweefvliegster vertellen over hun avonturen in de lucht.
49:21

Seizoen 1, Aflevering 3 - Van Nederlandse bodem

4,0 30 x
Met André en verteller Kim van Kooten ontdekken we hoe wij in ons land voor onze bodem zorgen. We onderzoeken een van de oudste bomen van Nederland. We zien hoe we na onze dood de bodem vervuilen en hoe een slimme Delftenaar dit oplost. Hoe zou landbouw op andere planeten eruit kunnen zien?
51:11

Seizoen 1, Aflevering 2 - Nederland waterland

4,0 22 x
Met verteller Kim van Kooten zien we hoe we in ons land omgaan met water. Hoe Rijkswaterstaat ons waterstelsel dirigeert en de bever hetzelfde doet met zijn burcht. Hoe bierbrouwende hightechmonniken hun afvalwater zuiveren met de nieuwste technieken en biologen op Bonaire nieuw koraal kweken.
48:47

Seizoen 1, Aflevering 1 - Verlicht Nederland

3,0 21 x
Met Kim van Kooten als verteller draait het in deze aflevering om 'licht'. Nederland is een van de lichtste plekken op aarde. We zien hoe kunstlicht invloed heeft op de paringsdans van glimwormen en de paddentrek op de Veluwe. Op Curaçao en Terschelling gaan we op zoek naar de donkerste plekken in ons koninkrijk.
Archief