The Ballroom

The Ballroom gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 15 - Meskerem Mees

3,0 26 x
In thuisland België zijn ze al overtuigd van de kwaliteiten van de jonge singer-songwriter Meskerem Mees. Zo won ze Humo's Rock Rally en is ze veelvuldig te horen op Studio Brussel. Speciaal voor deze uitzending speelt celliste Maya Fridman met enkele liedjes mee.

Seizoen 1, Aflevering 14 - Benedict

3,0 8 x
Op z'n debuutalbum verwerkte Amsterdammer Benedict een verloren liefde en keek terug op een donker moment in zijn leven waarop hij na een avondje stappen neergestoken werd. Muzikaal zijn invloeden te horen van The National en Tindersticks.

Seizoen 1, Aflevering 10 - Wat we doen hoe ik talent voor het leven kreeg

4,0 9 x
Floris van Delft komt met een korte variant op zijn stuk Hoe ik talent voor het leven kreeg, naar het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi. Over mensen die naar Nederland zijn gevlucht.

Seizoen 1, Aflevering 9 - Meral Polat Trio

3,0 6 x
Naast actrice is Meral Polat ook zangeres. Met het in de zomer van 2020 gevormde Meral Polat Trio neemt ze ons mee op een reis van de Koerdische volksmuziek naar 'protest desert blues'.

Seizoen 1, Aflevering 6 - Het Zesde Metaal

3,0 12 x
Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal komt uit hetzelfde taalgebied als Flip Kowlier en Arno Hintjes. Hij deelt zijn liefde voor mooi taalgebruik met Raymond van het Groenewoud en Spinvis.

Seizoen 1, Aflevering 5 - Anneke van Giersbergen

4,0 19 x
Anneke van Giersbergen werd bekend als zangeres van de internationaal geroemde band The Gathering. In februari verscheen haar breekbare soloplaat The darkest skies are the brightest.

Seizoen 1, Aflevering 4 - "Blaxtar" Kevin de Randamie

4,0 19 x
Hiphop en spoken word-artiest Kevin de Randamie, artiestennaam Blaxtar, doet enkele tracks van zijn eerste album Ozmoses in een spoken word-uitvoering. Met violiste Shauntell Baumgard.

Seizoen 1, Aflevering 3 - Chantal Acda

4,0 7 x
Muzikante Chantal Acda is geboren in Nederland, maar woont al jaren in Antwerpen. In maart verscheen haar wereldwijd goed ontvangen plaat Saturday Moon.

Seizoen 1, Aflevering 2 - Celine Cairo

3,0 18 x
Het nieuwe album van de Nederlande zangeres Celine Cairo verschijnt 27 augustus. Ze werkte hierop samen met een kleine kring van Britse songwriters en producers. Een voorproefje van het nieuwe werk.

Seizoen 1, Aflevering 1

3,0 6 x
De Dansers zijn te gast. Een groep van muzikanten en dansers die impressies uit hun voorstelling Shake Shake Shake spelen. Het stuk gaat over het van je afschudden van de prestatiemaatschappij.
Archief