Tijl En De Negende Van Beethoven

Tijl En De Negende Van Beethoven gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 6

3,0 6 x
Tijl werkt toe naar het grote concert en duikt nog dieper in de Negende symfonie. Welke rol speelt het muziekstuk in Japan en waarom was het te horen na de val van de Berlijnse Muur?

Seizoen 1, Aflevering 5

4,0 7 x
Tijl maakt enorme sprongen in het leren dirigeren van de Negende Symfonie. Hij staat zelfs al even op de bok voor het Toonkunstkoor Amsterdam. Helaas gaat het in de vertelling van het leven van Beethoven juist bergafwaarts. Tijl bespreekt zijn doofheid en de rol die dat mogelijk heeft gehad in het componeren.

Seizoen 1, Aflevering 4

3,0 5 x
Hoe leefde Beethoven in Wenen en waarom is Japan zo idolaat van de Negende? Tijl bezoekt Japan en mag in Tokio voor het eerst een stukje van de Negende dirigeren voor een Japans orkest, bestaande uit studenten.

Seizoen 1, Aflevering 3

2,0 7 x
We zien hoe Beethoven uiteindelijk definitief in Wenen terechtkomt. En Tijl bezoekt de plek waar Beethoven de Negende schreef. Los van het dirigeren valt er nog veel meer te regelen voor het grote concert. Tijl stort zich op alle voorbereidingen.

Seizoen 1, Aflevering 2

3,0 4 x
Tijl Beckand bezoekt de geboorteplaats van Beethoven...Bonn!...Bonn? Of was het misschien toch ons eigen Zutphen? En we zien hoe Tijl de mysteries van het dirigeren van de Negende probeert te ontrafelen. En dat gaat niet zonder slag of stoot.

Seizoen 1, Aflevering 1

4,0 8 x
Tijl Beckand zet zijn eerste schreden op het pad van dirigeren en probeert een groot orkest te overtuigen van zijn krankzinnige plan. Ook gaat hij in Mechelen op zoek naar de wortels van de geniale componist Ludwig van Beethoven.

Seizoen 1, Aflevering 6

3,0 9 x
Tijl Beckand werkt toe naar het grote concert en duikt nog dieper in de Negende symfonie. Welke rol speelt het muziekstuk in Japan en waarom was het te horen na de val van de Berlijnse Muur?

Seizoen 1, Aflevering 5

3,0 10 x
Tijl Beckand maakt enorme sprongen in het leren dirigeren van de Negende Symfonie. Hij staat zelfs al even op de bok voor het Toonkunstkoor Amsterdam. Helaas gaat het in de vertelling van het leven van Beethoven juist bergafwaarts. Tijl bespreekt zijn doofheid en de rol die dat mogelijk heeft gehad op het componeren.

Seizoen 1, Aflevering 4

4,0 21 x
Hoe leefde Beethoven in Wenen en waarom is Japan zo idolaat van de Negende? Tijl Beckand bezoekt Japan en mag in Tokio voor het eerst een stukje van de Negende dirigeren voor een Japans orkest, bestaande uit studenten.

Seizoen 1, Aflevering 3

4,0 29 x
We zien hoe Beethoven uiteindelijk definitief in Wenen terecht komt en Tijl Beckand de plek bezoekt waar hij de Negende schreef. Los van het dirigeren valt er nog veel meer te regelen voor het grote concert. Tijl stort zich op alle voorbereidingen.
Archief