Timmyland

Timmyland gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 6 - De verkiezingen

4,0 2 x
Er zijn verkiezingen in Timmyland. Wie mag er de baas worden? Tim leert van een spindoctor hoe hij het beste campagne voert. En hij ontdekt oneerlijke manieren om de verkiezingen naar zijn hand te zetten. Wordt Tim den Besten de baas van Timmyland?

Seizoen 1, Aflevering 5 - Een eigen volkslied en het Jeugdjournaal

4,0 26 x
Samen met zangeres Froukje schrijft Tim zijn eigen volkslied. Tim wil graag mooie fantasieverhalen naar buiten brengen over hemzelf, maar bij Evita van het Jeugdjournaal ontdekt hij dat al het nieuws daar op waarheid wordt gecheckt.

Seizoen 1, Aflevering 4 - Een eigen munt en het leger

3,0 11 x
Bij het beginnen van je eigen land, hoort ook eigen geld. Tim ontwerpt zijn eigen munt, de Timmy. Ook gaat hij langs bij het Nederlandse leger en ontdekt hij dat veiligheid bieden de belangrijkste taak is van het leger.

Seizoen 1, Aflevering 3 - Een eigen vlag, politie en rechter

4,0 4 x
Wat is een land zonder eigen vlag? Tim maakt zijn eigen vlag. Daarnaast wil hij in Timmyland ook regels zoals het verbod op saaie kleding. Hoe controleer je zo'n wet en wat als je 'm overtreedt? Tim legt dat voor aan de politie en aan een rechter. Ze praten over een gelijke en eerlijke behandeling voor iedereen.

Seizoen 1, Aflevering 2 - Een wet en de minister-president

4,0 2 x
Tim gaat langs bij premier Mark Rutte en ontdekt hoe je een wet invoert. Voor zijn eigen Timmyland onderzoekt Tim hoe hij een waddeneiland kan laten opspuiten. Timmyland krijgt steeds meer vorm. Zo worden er straten aangelegd, bomen gepland en is 'de wedergeboorte school' in aanbouw.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Koning Willem-Alexander

3,0 2 x
Lijkt het jou ook zo lekker om de baas te zijn? Tim ziet het helemaal voor zich in zijn eigen land, Timmyland. Wie wil er nou niet in een land wonen waar je de hele dag honden kunt aaien, elke inwoner gratis de Timmysnack krijgt en waar mensen altijd vrolijk gekleed gaan? Hij gaat onderzoeken hoe je de baas wordt en bezoek...
Archief