Vrouw Op Mars

Vrouw Op Mars gemist?

November 2018

Vele gezichten

4,0 7 x
De tweede feministische golf veroorzaakt een storm die doorwaait in alle hoeken van de samenleving. Fidan Ekiz onderzoekt de vele gezichten van het feminisme aan het eind van de 20e eeuw.

Ben ik in beeld?

3,0 7 x
In de media- en reclamewereld waren er maar twee rollen voor een vrouw weggelegd: als huisvrouw en als lustobject. Fidan Ekiz onderzoekt of vrouwen het traditionele vrouwbeeld weten bij te stellen.

Het zwakke geslacht aan de macht

3,0 16 x
Honderd jaar geleden nam Suze Groeneweg als eerste vrouw plaats in de Tweede Kamer. Fidan gaat op zoek naar voorvechtsters die ervoor zorgden dat de stem van vrouwen doordrong tot in het Binnenhof.
Oktober 2018

Vrij Vrijer Vrijst

4,0 24 x
Vrouwen moeten er heel wat voor over hebben om mee te deinen met de heersende mode en de seksuele moraal. Fidan Ekiz onderzoekt de lusten en lasten van het vrouwelijk geslacht.

Met kop en schouders

4,0 18 x
De vrouw werd lang gezien als lopende baarmoeder. Vrouwen namen daar geen genoegen meer mee en eisten zeggenschap. Fidan Ekiz duikt in de wereld van haar voorgangsters.

Van huisvrouw tot huisman

3,0 15 x
Fidan Ekiz onderzoekt hoe huisvrouwen stap voor stap losbreken uit hun eentonige bestaan en de huisman zijn intrede doet.
Archief