Z Doc: Amerika In Kleur - De Jaren ...

Z Doc: Amerika In Kleur - De Jaren ... gemist?

April 2018

De jaren 40

4,0 48 x
In de jaren 40 transformeert de VS van een op zichzelf gerichte natie tot de leider van de vrije wereld. De eerste helft van dit decennium staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog, waarin het Amerikaanse leger overal ter wereld actief is. De periode na de oorlog staat in het teken van toenemende welvaart.

De jaren 50

4,0 70 x
De jaren 50 zijn gouden jaren voor de VS. De kinderen die net na de Tweede Wereldoorlog zijn geboren groeien op in een tijd van vrede, economische voorspoed en sterke technologische vooruitgang. Maar achter deze façade gaan de nodige problemen schuil: er zijn grote raciale verschillen en kernmacht Rusland vormt een constan...
September 2017

De jaren 60

4,0 78 x
Documentaireserie waarin een uniek kijkje wordt genomen in de geschiedenis van de VS. Met behulp van digitale kleurtechnologie zijn de zeldzame en unieke archiefbeelden voor het eerst volledig in kleur te bewonderen.

De jaren 30

4,0 49 x
In de jaren 30 kampt de VS met de grootste economische crisis uit de geschiedenis. Om het land uit het slop te trekken, komt president Roosevelt met grote economische hervormingen. In deze zware jaren zorgen het einde van de drooglegging en de eerste passagiersvluchten voor licht in de duisternis.

De jaren 20

4,3 113 x
In de roerige jaren 20 ondergaat de VS de grootste transformatie uit de geschiedenis. In die periode worden paard-en-wagens vervangen door auto's, krijgen vrouwen meer vrijheden en volgt de nationale drooglegging om alcoholmisbruik uit te bannen.
Archief