Ziel En Zaligheid

Ziel En Zaligheid gemist?

Seizoen 1

Seizoen 1, Aflevering 10 - Klein

3,0 21 x
Theresa van Lisieux was een bijzondere heilige, die leefde in de 19e eeuw. Haar leven stond in dienst van God. Toch bleef ellende haar niet bespaard. Op haar sterfbed, ze was pas 24 jaar, voelde zich van God gescheiden. Ze kon niet meer in Hem geloven, maar beminnen deed ze Hem nog steeds. Pater Hugo legt uit hoe dat kan.

Seizoen 1, Aflevering 9 - Zwanger

4,0 1 x
God wil in ons geboren worden. De vraag is of de bodem van onze ziel wel vruchtbaar genoeg is om het zaad van Gods aanwezigheid te laten ontkiemen en te laten groeien. Pater Hugo legt uit hoe dat zit.

Seizoen 1, Aflevering 8 - Naam

3,0 6 x
Wij zijn naar Gods beeld en gelijkenis geschapen. Betekent dat dat God, net als wij, een naam heeft? En wat is die naam dan? En wat betekent die naam? Pater Hugo geeft antwoord.

Seizoen 1, Aflevering 7 - Stilte

3,0 5 x
God is bescheiden. Hij heeft geen grote mond. Zijn stem is alleen hoorbaar als al het andere geluid is verstomd, in de stilte. Tegenwoordig is het nergens echt meer stil. Ook niet in onze ziel. Kunnen we God daarom zo slecht verstaan? Pater Hugo geeft antwoord.

Seizoen 1, Aflevering 6 - Nacht

3,0 2 x
God zegt dat Hij ons nabij wil zijn. Toch ervaren we dat lang niet altijd. Dat voelt alsof een diepe duisternis ons omgeeft. Maar soms geldt: geen betere plek om God te ontmoeten dan in de duisternis van de nacht. Pater Hugo legt uit waarom.

Seizoen 1, Aflevering 5 - Orewoet

3,0 3 x
Er zijn mensen die in het verleden de aanwezigheid van God op een bijzondere manier hebben ervaren. Daar wilden ze over vertellen. Maar daarvoor woorden vinden, was nog niet zo makkelijk. Pater Hugo legt uit waarom dat zo is.

Seizoen 1, Aflevering 4 - Tempel

3,0 6 x
God wil behalve in kerken en kathedralen ook in ons wonen. Maar hoe zorgen we ervoor dat wij zijn als een Godshuis? Pater Hugo geeft antwoord.

Seizoen 1, Aflevering 3 - Beeld

3,0 8 x
In de Bijbel staat dat wij zijn geschapen naar Gods beeld en gelijkenis. Betekent dat dan dat God eruitziet als een mens, met twee ogen, twee benen en een mond? Pater Hugo geeft het antwoord.

Seizoen 1, Aflevering 2 - Ziel

4,0 6 x
In de Bijbel staat dat ieder mens is geschapen naar beeld en gelijkenis van God. Hoe kan het dan dat er goede en slechte mensen bestaan? Aan de hand van een automatische grasmaaier geeft Pater Hugo het antwoord.

Seizoen 1, Aflevering 1 - Vonk

4,0 18 x
Pater Hugo is een monnik die als een kluizenaar leeft in een klein kerkje in het Groningse Warfhuizen. Aan de hand van kindervuurwerk en twee badeendjes legt hij uit wat een ziel is en hoe we daar iets van God kunnen ervaren.
Archief