Fryslân Dok

Laatste aflevering
29:48
Fryslân Dok

Waarom kon het succesvolle festival Welcome to the Village na tien jaar niet meer bestaan in Leeuwarden? Een onderzoek in samenwerking met mede-oprichter Koen Haringa.

Fryslân Dok gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 15
29:35
In boswerk volgen we de makers van het gelijknamige boek, waarin een liefdevol eerbetoon wordt gemaakt aan het bos en de bomen. En dat in een Nederland waar de bomen terrein verliezen.
29:47
Prijswinnende documentaire over de leden van het Nieuw Talent Orkest Bolsward. Ze worstelen zich door een wereld van notenbalken en blaastechniek. Lukt het hen om na drie maanden een concert te geven?
29:52
De erfenis van het slavernijverleden is ook in Friesland zichtbaar en voelbaar. Mensen vertellen hoe de geschiedenis van hun voorouders doorwerkt in hun leven, vaak verscholen onder de oppervlakte.
29:47
Ten tijde van de slavenhandel werd al gepleit voor het afschaffen ervan, maar de handel ging voor. Dat beïnvloedt nog altijd onze economische relatie met andere continenten, zoals in de koffiehandel.
30:07
In 1975 begon een strijd tussen twee sloepen in de lange en zware tocht van Harlingen naar Terschelling. Ondertussen is de HT Race uitgegroeid tot het grootste sloeproei-evenement van Nederland.
29:52
Is er toekomst voor het bezinningstoerisme in Noord-Nederland? Bart Kingma loopt met andere deelnemers het Ziltepad en slaapt onderweg in kleine kerkjes in Noord-Groningen en Friesland.
29:18
In de vioolbouwschool in Makkum worden instrumenten gebouwd onder leiding van leermeester Dirk Jacob Hamoen. Drie vioolbouwers vertellen wat hen hier brengt.
29:13
Als 190 statushouders hun intrek nemen in het leegstaande voormalige zorgcentrum Rikkingahof in het Friese Oosterwolde, keert het licht terug in het donkere, leegstaande gebouw.
29:27
Hoe ziet de toekomst van het vervoer naar Ameland eruit? Het aantal passagiers neemt toe, de staat van de natuur gaat achteruit. En ook de dichtslibbende vaargeul is een probleem.
28:27
Het Eise Eisinga Planetarium in Franeker is sinds 2023 UNESCO werelderfgoed. Maar hoe gaat het met het hemelse erfgoed zelf? Zien wij nog wel dezelfde sterrennacht als Eisinga in zijn tijd?
29:25
De ramp met de MSC Zoë in 2019 was een van de grootste containerrampen. Wat zijn de laatste inzichten over deze schepen bij extreme weersomstandigheden en voelt reder MSC zich nog verantwoordelijk?
29:25
De ramp met de MSC Zoë in januari 2019 was een van de grootste containerrampen ooit. FryslânDOK onderzoekt het handelen van instanties, eilanders en anderen in de eerste uren en dagen na de ramp.
29:18
Jasper 366, een wereldberoemde hengst uit een klein Fries dorpje, heeft het leven van zijn eigenaren totaal veranderd.
33:27
Hoe gaan we om met dieren waarvan we vinden dat ze niet in ons landschap passen? De weidevogel is welkom, de wolf moet dood. Velen vragen zich af of er grenzen zijn aan wat we moeten accepteren.
Seizoen 14
29:47
De leden van het Nieuw Talent Orkest uit de regio Bolsward worstelen zich, met vallen en opstaan, door de wereld van notenbalken en blaastechniek. Lukt het hen om na drie maanden een concert te geven?
29:48
De prijs van Nederlandse wol is zo laag, dat schapenboeren er geld op toe moeten leggen. Wol gaat als afval naar de lagelonenlanden. Actiegroep Pleed maakt van wol weer een waardevolle grondstof.
29:42
Terwijl de overheid op zich laat wachten, proberen jonge boeren hun eigen weg naar de toekomst te vinden.
27:16
Drie korte films van aankomende talenten. Maaike Meinderstma onderzoekt het verschijnsel zenuwen, Jildou Smilda deelt haar zorgen om klimaatstress en Hendrik Gores spreekt zich uit over armoede.
28:32
Oekraïense vluchtelingen die al anderhalf jaar in de dorpjes Earnewâld en Oudega opgevangen worden, gaan terug naar het vaderland. Ze nemen Friese tulpenbollen mee om thuis in Kharkiv te planten.
Archief