Heel Holland Bakt

Laatste aflevering
52:09
Heel Holland Bakt
5 x

NieuwSeizoen 15, Aflevering 5 - Klassiek

De zes overgebleven bakkers starten met de signatuuropdracht: een traditionele vlaai. Een echte Limburgse klassieker. Voor de technische opdracht maken de bakkers een nostalgisch en van oudsher banketbakkersproduct: bakjes huzarensalade. Er wordt spectaculair geëindigd met een H...

Februari 2024
51:34

Seizoen 15, Aflevering 4 - Amerika

9 x
Het thema is Amerika. Big, bigger, biggest! De bakkers beginnen met de signatuuropdracht: een eigen variatie op de traditionele cheesecake. De technische opdracht is een broodje met een gat in het midden, ook wel een bagel genoemd. Immens populair in Amerika is de cartooncake. Dat is dan ook het spektakelstuk.
50:28

Seizoen 15, Aflevering 3 - Carnaval

10 x
Thema: carnaval. De amateurbakkers starten met het bakken van eigen worstenbroodjes. Daarna volgt een echt carnavalsgebakje: nonnenvotten, een zoete lekkernij die je knoopt en door kaneelsuiker haalt.
53:57

Seizoen 15, Aflevering 2 - Schuim

12 x
De eerste opdracht is een variatie op de lemonmeringue. De technische opdracht zijn bokkenpootjes, daarvoor krijgen de bakkers een uur de tijd. Het spektakelstuk is een macaronspektakel.
Januari 2024
56:49

Seizoen 15, Aflevering 1 - Beslag

10 x
Beslag is het thema. Een gevulde cake is de eerste opdracht voor de kandidaten. Tijdens de technische opdracht worden Bossche bollen gemaakt. Er wordt afgesloten met een waar financierspektakel.
Februari 2023
56:50

Seizoen 13, Aflevering 8 - Finale

22 x
Finale. De overgebleven kandidaten gaan tot het uiterste om de titel te veroveren. De slingers hangen al in de tent, maar nog geen tijd voor feest. De bakkers moeten namelijk aan de slag met de technische opdracht: een teckel van chocolade. Het allerlaatste baksel in de tent is een waar spektakelstuk: een grote taart waarb...
Januari 2023
51:20

Seizoen 13, Aflevering 7 - Thema: Halve finale

13 x
De bakkers beginnen met het maken van '2 klassiekers in 1'. Smaakt dit ook dubbel zo lekker? De technische opdracht is een suikertentje. Na het spektakelstuk, een broodmand, wordt bekend wie de laatste afvaller is. Wie worden de finalisten van Heel Holland Bakt seizoen 10?
52:08

Seizoen 13, Aflevering 6 - Thema: Chinees Nieuwjaar

32 x
De bakkers mogen van start met een chiffoncake. Ook de tweede opdracht is weer geheel in het thema: Chinees Nieuwjaar. De deelnemers wagen zich aan het bakken van een Chinese loempia. Met het spektakelstuk, een drakenspektakel, wordt de aflevering afgesloten.
50:52

Seizoen 13, Aflevering 5 - Thema: Koek

41 x
Alles is koek en ei als we van start gaan met deze aflevering. De bakkers beginnen met de signatuuropdracht: een macarontaart. Daarna is het tijd voor de technische opdracht: michelettes. Dat is wel even andere koek. Wie wint het koekspel en wie verliest zijn plek in de befaamde HHB-tent?
51:44

Seizoen 14, Aflevering 4 - Thema: Karamel

31 x
Het thema is karamel. De zeven overgebleven bakkers starten met de signatuuropdracht; ze moeten een tarte tatin maken op basis van karamel. Geen tijd voor praatjes in de tent; vol concentratie starten de kandidaten aan de technische opdracht: babbelaars. Het spektakelstuk wordt zoeter dan zoet: een croque-en-bouche met sui...
51:57

Seizoen 14, Aflevering 3 - Thema: Van Gogh

14 x
De bakkers starten met een gevulde amandelcake, die gedecoreerd moet worden in de stijl van Van Gogh. Na deze zoete opdracht wagen de amateurbakkers zich aan een nieuw kunstwerk voor de technische opdracht: een zonnebloembrood. Als kers op de taart mogen de bakkers een zelfportret maken. Een waar spektakelstuk!
December 2022
54:36

Seizoen 14, Aflevering 2 - Thema: Kerst

14 x
Het eerste bakweekend zit erop, er staan nog negen kandidaten in de tent. Het is tijd om snel te gaan bakken, want er staan drie opdrachten op het menu. Het thema van deze week is, hoe kan het ook anders: kerst! Voor de signatuuropdracht gaan de kandidaten aan de slag met een kerstbuche. Voor de technische opdracht, kerstz...
56:52

Seizoen 14, Aflevering 1 - Thema: 10-jarig jubileum

58 x
Tien nieuwe bakkers gaan aan de slag met een jubileumwaardig thema. Het thema is tienjarig jubileum. Voor de eerste opdracht moeten de kandidaten een taart maken waarmee elke aflevering wordt afgetrapt, namelijk de HHB-leadertaart. Martine Bijl mag niet ontbreken in deze bijzondere aflevering. Haar favoriete appelkoek is d...
Mei 2022
56:10

Seizoen 12, Aflevering 8 - Finale

30 x
De finale! De finalisten gaan aan de slag met kersjes en een bruidsbuffet. Wie maakt de meeste indruk op de jury en mag zich na vandaag de Beste Thuisbakker van Nederland noemen?
April 2022
51:02

Seizoen 12, Aflevering 7 - Thema: Pasen

39 x
Er zijn vele soorten paasbaksels. Daarom is het thema in de halve finale Pasen. De vier overgebleven bakkers maken paasbroden, een paasslof en natuurlijk een heus paasspektakel.
51:05

Seizoen 12, Aflevering 6 - Thema: Toetje

47 x
De bakkers buigen zich over het thema toetjes. Ze maken een dessertaart van hun favoriete toetje, meringuebombs én een spektakelstuk van eclairs. Weten ze hiermee de jury te imponeren?
51:17

Seizoen 12, Aflevering 5 - Engeland

33 x
De bakkers mogen aan de slag met Engelse baksels. Het thema is namelijk Engeland. Ze laten aan de jury zien wat ze kunnen aan de hand van een Engelse pie, met een gedecoreerd dakje, omgekeerde ananascakejes én een Engels bouwwerk van gingerbread.
50:47

Seizoen 12, Aflevering 4 - Thema: Chocolade

35 x
Een lekker zoet thema deze week: chocolade! De bakkers doen hun uiterste best om de jury omver te blazen met hun candybars, chocoladebiscuitjes en een penseelstreektaart.
53:51

Seizoen 12, Aflevering 3 - Lente

29 x
Omdat dit seizoen niet in de winter, maar in het voorjaar plaatsvindt, is het thema van deze week lente. Aan de bakkers de uitdaging om de jury omver te blazen met focaccia's, baklava en een bloemige lentetaart.
Binnenkort terug te kijken
59:00

3 maart 2024

Verwacht op
Zondagavond zitten veel Nederlanders weer klaar voor een nieuwe aflevering van Heel Holland bakt. Het thema is deze keer 'oost west, thuis best'. Alle fragmenten uit deze uitzending Thema Heel Holland...
Archief