Heel Holland Bakt

Laatste aflevering
56:18
Heel Holland Bakt

De spanning stijgt. De bakkers hebben alles gegeven en nu is de eindstreep in zicht. De finalisten kunnen even op adem komen tijdens de eerste opdracht. Ze moeten namelijk suikerblazen. Tijdens het spektakelstuk, de laatste opdracht van het seizoen, moeten de bakkers zich van hu...

Heel Holland Bakt gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 15
50:43
Smaken 'twee klassieke gebakjes in één' ook dubbel zo lekker? De bakkers starten met dit bakexperiment in de halve finale. De technische opdracht is een chocoladetartelette. En tot slot pakken de thuisbakkers uit met een spectaculaire nationale ontbijttafel. Zo hopen ze een plek in de grote finale te bemachtigen.
51:09
Het thema is oost west, thuis best. De bakkers beginnen met een fruitmand van botercrème. Hopelijk schieten de kandidaten niet uit hun slof tijdens de technische opdracht; er moeten karamelslofjes gemaakt worden. Geheel in het thema sluiten we af met een 'bak je droomhuis'-spektakelstuk.
52:09
De zes overgebleven bakkers starten met de signatuuropdracht: een traditionele vlaai. Een echte Limburgse klassieker. Voor de technische opdracht maken de bakkers een nostalgisch en van oudsher banketbakkersproduct: bakjes huzarensalade. Er wordt spectaculair geëindigd met een Hollandse koekjeskroonluchter. Dat is wel even...
51:34
Het thema is Amerika. Big, bigger, biggest! De bakkers beginnen met de signatuuropdracht: een eigen variatie op de traditionele cheesecake. De technische opdracht is een broodje met een gat in het midden, ook wel een bagel genoemd. Immens populair in Amerika is de cartooncake. Dat is dan ook het spektakelstuk.
50:28
Thema: carnaval. De amateurbakkers starten met het bakken van eigen worstenbroodjes. Daarna volgt een echt carnavalsgebakje: nonnenvotten, een zoete lekkernij die je knoopt en door kaneelsuiker haalt.
53:57
De eerste opdracht is een variatie op de lemonmeringue. De technische opdracht zijn bokkenpootjes, daarvoor krijgen de bakkers een uur de tijd. Het spektakelstuk is een macaronspektakel.
56:49
Beslag is het thema. Een gevulde cake is de eerste opdracht voor de kandidaten. Tijdens de technische opdracht worden Bossche bollen gemaakt. Er wordt afgesloten met een waar financierspektakel.
Archief