In Het Brein Van De Bedrieger

In Het Brein Van De Bedrieger gemist?

Seizoen 1
52:21

Seizoen 1, Aflevering 6 - Jan Lewan

3,0 26 x
De flamboyante polkabandleider Jan Lewan wordt in 2004 veroordeeld voor oplichting van ruim 400 slachtoffers in 22 staten, veelal gepensioneerden, voor miljoenen dollars. Een team deskundigen probeert uit te vinden wat hem als meesteroplichter zo succesvol maakt.
51:38

Seizoen 1, Aflevering 5 - Shaun Greenhalgh

3,0 26 x
Meesteroplichter Shaun Greenhalgh maakte een groot aantal kunstvervalsingen, die hij voor miljoenen verkocht. Hij oogt als een sympathieke, goedhartige en verlegen man, maar achter het masker schuilt een ambitieuze kunstenaar die zich vergelijkt met kunstenaars als Michelangelo en Leonardo da Vinci.
52:26

Seizoen 1, Aflevering 4 - Christophe Rocancourt

4,0 20 x
Meesteroplichter Christophe Rocancourt deed zich voor als edelman en als Russische prins om mensen te overtuigen om hem geld te geven. Hij financierde hiermee een luxe levensstijl, waardoor hij vriendschap kon sluiten met de high society. Rocancourt wordt gedreven door een diepe minachting voor de rijken en machtigen. Hij ...
51:31

Seizoen 1, Aflevering 3 - Helmut Kiener

3,0 19 x
Meesteroplichter Helmut Kiener pleegde beleggingsfraude door met gemanipuleerde fondsen en levensverzekeringen investeerders en banken 300 miljoen euro afhandig te maken. Kiener denkt zelf hij een hersenafwijking heeft.
52:24

Seizoen 1, Aflevering 2 - Frédéric Bourdin

3,0 19 x
Meesteroplichter Frédéric Bourdin heeft in de loop der jaren zo'n 500 valse identiteiten aangenomen. Hij overtuigde een wanhopige Amerikaanse familie dat hij hun verloren zoon Nicolas was. Een team van experts probeert te achterhalen waarom hij dat deed.
52:11

Seizoen 1, Aflevering 1 - Matthew Cox

3,0 26 x
Matthew Cox verdiende miljoenen met valse hypotheekaktes. Hij kreeg daarvoor een gevangenisstraf van 26 jaar. 'Als mensen me vragen of ik me daar rot over voel, zeg ik nee, want ik ben een psychopaat', zegt Cox.
Archief