Baardmannetjes

Laatste aflevering
35:39
Baardmannetjes

Baardmannetjes Hans Dorrestijn en Nico de Haan trekken door de Maasduinen in Limburg. Hans gaat samen met Nico op zoek naar zijn wensvogel: de patrijs. De overnachting van de twee heren loopt echter iets anders dan gepland. Tot slot vertelt Hans een mooi verhaal over de bruine r...

Baardmannetjes gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 4
35:07
De vijfde binnenlandse citytrip brengt Hans en Nico naar 's Hertogenbosch. De zwaluwen zijn aan het nestelen en dat ontgaat de heren niet. Zowel nesten van huiszwaluwen als van boerenzwaluwen worden door het duo gespot. Even later stuit Hans op een nest van een kievit dat in gevaar is door een groep paarden. Lukt het Hans ...
35:56
Het duo bezoekt Rotterdam. Nico spot een zeldzaam familielid van de reiger: het woudaapje. Echter valt volgens Hans over de naam van het beestje nog te twisten. Hans heeft het baardmannetje tot zijn wensvogel benoemd. Ondanks dat hij het dit vogeltje wat narcistisch vindt, wil hij het toch nog graag eens zien.
35:06
Hans en Nico strijken neer in de stad Utrecht. De heren bezoeken indrukwekkende natuurgebieden in en rondom de stad, waar Hans hoopt op de vondst van een matkopmees. Als het duo denkt alles gezien te hebben, treffen zij nóg een vogel aan. Een vogel die de Baardmannetjes hier nooit hadden verwacht.
34:55
Hans is druk op zoek naar zijn wensvogel, de geoorde fuut, waarbij Nico hem ondertussen verblijdt met allerlei interessante weetjes over deze bijzondere watervogel. Tot slot krijgt Nico een verrassing van zijn lievelingsvogel, de gaai, die hem nog lang zal bijblijven.
35:53
De tweede binnenlandse citytrip brengt Hans en Nico naar Haarlem. In de hoofdstad van Noord-Holland lopen de heren kans om zo veel bijzondere vogels tegen het lijf te lopen, dat Hans maar moeilijk een wensvogel kan benoemen. Want, wie wil er nu kiezen tussen een bosuil en een halsbandparkiet?
35:13
In en rond de Overijsselse Hanzestad gaan de heren op zoek naar de slechtvalk. Hans heeft zo zijn bedenkingen: is de stad wel de natuurlijke habitat voor deze imposante roofvogel en voelt Hans zichzelf eigenlijk wel op zijn gemak in de stad?
Seizoen 3
35:29
De heren gaan met hun camper naar Zeeland. Hier verkennen zij de zuidkust van Schouwen. De wensvogel van Hans is deze week de zwarte eend, waar hij uiteraard samen met Nico naar op zoek gaat. Ook komen onze Baardmannetjes een van de zeshonderd lievelingsvogels van Hans tegen: de kneu.
35:38
Baardmannetjes Hans Dorrestijn en Nico de Haan zijn in het Fochteloërveen, nabij Assen. Hans heeft hier een hele lijst wensvogels, zoals de klein waterhoen, kleinst waterhoen, porseleinhoen, kwartelkoning en de waterral. Gaat hij ze allemaal spotten?
35:34
Onze Baardmannetjes zijn te vinden in de Ooijpolder bij Nijmegen. In dit prachtige gebied gaan ze op geheel eigen wijze het water op. De zwarte stern speelt een belangrijke rol in deze aflevering, maar niet als wensvogel van Hans. Gelukkig heeft Hans genoeg lievelingsvogels. Daar gaan ze er vast één van zien.
35:23
Hans Dorrestijn hoopt in het waterrijke veenweidegebied Wormer- en Jisperveld, ondanks het zonnige weer, de sneeuwgans tegen te komen. Heeft hij geluk?
35:23
Baardmannetjes Nico de Haan en Hans Dorrestijn bezoeken de Leuvenumse Bossen, een perfect gebied om de middelste bonte specht tegen te komen. Althans, dat is de bedoeling van Hans. Maar een van zijn zeshonderd andere lievelingsvogels is natuurlijk ook goed.
Archief