Bid, Bedank, Bewonder

Bid, Bedank, Bewonder gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
25:18
Bid, Bedank, Bewonder

Jurjen ontmoet Henk Westerveld. Henk verloor in 1999 in één klap twee kinderen, zijn zwager en neef. In Spanje botste een vrachtwagen frontaal op hen, toen die op de verkeerde weghelft belandde. De jaren erna probeerde Henk zich een weg te banen door het immense gemis, het verdr...

Seizoen 3
25:33
Giovanca ontmoet Moniek Venhuizen. Moniek heeft het syndroom van Eisenmenger. Kortweg komt het neer op veel te weinig zuurstof in je bloed. Haar ouders kregen destijds te horen dat ze waarschijnlijk niet volwassen zou worden. Inmiddels leeft ze al 26 jaar in genadetijd en is het ook voor haar artsen heel bijzonder dat ze n...
25:15
Als boerenzoon opgroeien, het melkveebedrijf van je vader overnemen en na vele jaren durven toegeven dat dit leven niet gelukkig maakt. Sterker nog, het maakte Jan den Boer zwaar depressief. Hij vond zijn eigen weg en is nu pastoraal agrarisch coach.
25:29
Rick Brink werd in 2019 uitgeroepen tot de allereerste minister van Gehandicaptenzaken. Dat is niet zo gek, want omzien naar elkaar staat voor hem hoog in het vaandel. Rick leeft naar wat er in de Bijbel staat en Giovanca gaat met hem in gesprek over de bijzondere band met zijn ouders.
25:07
Marleen ontmoet beeldend kunstenaar Davitha van de Kuilen. Davitha kampte lang met kinderloosheid. Ze ontdekte dat je dingen die niet lukken of tegenzitten het beste maar kunt accepteren voor wat ze zijn. Haar kinderloosheid bracht haar bij essentiële vragen als: waartoe ben ik op aarde en durf ik het echt los te laten? We...
25:10
Bram Maarleveld verhuisde als vrijgezel uit zijn ouderlijk huis naar de pastorie aan de rand van Numansdorp. Hij vertelt aan Jurjen hoe hij daar zijn weg vindt.
25:17
Ieder mens wil geliefd, gehoord en gezien worden en daarom schiet Astrid Feddes dak- en thuisloze jongeren te hulp. Ze legt uit aan Marleen hoe ze daarbij wordt geïnspireerd door de Bijbel.
25:07
'Ik ga slapen, ik ben moe, ik sluit beide oogjes toe. Heer houdt ook deze nacht, over mij getrouw de wacht', bad Jan Slagter als kleine jongen voor het slapengaan. Hoe kijkt Jan terug op zijn jeugd en hoe ziet zijn zondagmorgen er eigenlijk uit? Jurjen zoekt het uit.
25:09
René van Kooten is een gevierd musicalartiest en won een aantal Musical Awards, maar in zijn persoonlijk leven kende René heel wat stormen. Daarover praat hij met Marleen Stelling.
25:10
Giovanca gaat in gesprek met tv-maker en journalist Rianne van Kuil. Rianne heeft in haar leven de nodige trauma's meegemaakt, waaronder seksueel misbruik.
25:08
Margreet de Vries is arts-psychiater, relatie- en gezinstherapeut en theoloog. Ze schreef een aantal boeken over de relatie tussen geloof en gezondheid, maar ook over de 'algoritmesamenleving'.
25:29
Gerrie Kersbulck-Koelewijn uit Bunschoten-Spakenburg is kapster en in de 'Week van gebed voor eenheid' zorgt ze voor verbinding in het hele dorp. Giovanca spreekt met haar hierover.
25:12
Toen Martijn Horsman zijn werk als voorganger losliet, voelde hij zich bevrijd. Na jaren kwam hij erachter wie hij echt was en kon hij niet anders dan terugkeren. Toch blijft de strijd bestaan.
25:22
In 2020 startte de realityserie Urk! en maakten we kennis met kapper, stylist en tv-persoonlijkheid Teun Kapitein, ofwel Teun Föhn. Met Marleen deelt hij wat belangrijk is in zijn leven.
Seizoen 2
25:16
Na een imposante loopbaan bij defensie is Mart de Kruif een veelgevraagde oorlogsduider en schuift hij aan bij allerlei programma's. De oorlogen in de wereld laten hem niet los.
25:50
Giti Bán is de moeder van zangeres Kinga Bán, die maar 37 jaar werd en stierf aan kanker. Giti vertelt hoe het voor haar was om als vluchteling uit Hongarije naar Nederland te komen.
25:36
Bid, bedank en bewonder; woorden die iedereen wel eens gebruikt. Maar welke betekenis hebben ze eigenlijk in iemands leven?
25:10
Gimena Blindeling-Eliza is coach, auteur en spreker. In een periode van veertien jaar ervoer ze de grootste en meest ingrijpende verliezen van haar leven. Haar man overleed kort na de diagnose kanker en Gimena bleef achter met vijf jonge kinderen tussen drie en twaalf jaar. Later verloor ze haar baan, waarin ze alles had g...
25:32
Trijntje Oosterhuis brengt een ode aan haar vader Huub Oosterhuis. Hij zou op 1 november, de dag van Allerzielen, 90 jaar zijn geworden. Trijntje gaat in gesprek met Giovanca over hun dierbare band en over de belangrijke waarden die haar vader haar heeft voorgeleefd. Dat het gaat over omzien naar elkaar en de moed niet opg...
24:57
Activisten zijn niet erg populair meer tegenwoordig. Veel mensen storen zich aan het 'gedram' van al die wereldverbeteraars. Marianne Thieme is medeoprichter van de Partij voor de Dieren. Ze is activiste en, sinds kort, theoloog. Wat motiveert haar, juist vanuit dit geloof, om zich zo in te zetten voor een mooiere en missc...
Archief