Bid, Bedank, Bewonder

Laatste aflevering
25:16
Bid, Bedank, Bewonder

Als domineeszoon liep John Hofwijks al vroeg rond tussen de kerkbanken. Toch had hij niet verwacht zelf dominee te worden. Sinds een paar jaar is hij de voorganger van The Saturday Service in Amsterdam. Een kerk die, tegen de landelijke trend in, veel jongeren weet te trekken. W...

Bid, Bedank, Bewonder gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 3
25:31
Voor veel mensen is Moederdag een vrolijke dag, maar lang niet voor iedereen. Zo heeft Moederdag voor José Kraaijeveld een dubbele lading. José viert deze dag graag met familie, maar mist de viering met een eigen gezin. Dit grote verlangen werd een groot gemis. Uit zelfbehoud besloot José haar kinderwens los te laten. Nu i...
25:35
Met zijn 88 jaar is Micha Gelber een van de weinige nog levenden die uit eerste hand over de concentratiekampen kunnen vertellen. Op Bevrijdingsdag gaat Marleen met Micha in gesprek over waarom het zo belangrijk blijft om juist nu zijn verhaal te vertellen.
25:32
Hoe accepteer je jezelf zoals je bent? Die vraag loopt als een rode draad door het leven van non Nadia Kroon. Jarenlang zocht ze naar een plek om aanvaard te worden zoals ze is. In het klooster kwam ze thuis en vond ze een plek van ontmoeting en inspiratie, waar ze zichzelf kan zijn. Toch heeft het leven in een gemeenschap...
25:32
Giovanca ontmoet Martijn van Leerdam, de dominee van de Pauluskerk in Rotterdam. Hij vertelt dat hij alleen al door zijn functie op bewondering kan rekenen, maar hij vindt het jammer dat we elkaar vaak bewonderen om de verkeerde dingen: geld, een bepaalde functie, een mooi huis, status. Voor Martijn zit het daar totaal nie...
25:18
Jurjen ontmoet Henk Westerveld. Henk verloor in 1999 in één klap twee kinderen, zijn zwager en neef. In Spanje botste een vrachtwagen frontaal op hen, toen die op de verkeerde weghelft belandde. De jaren erna probeerde Henk zich een weg te banen door het immense gemis, het verdriet en de woede. Op een gegeven moment vond h...
25:33
Giovanca ontmoet Moniek Venhuizen. Moniek heeft het syndroom van Eisenmenger. Kortweg komt het neer op veel te weinig zuurstof in je bloed. Haar ouders kregen destijds te horen dat ze waarschijnlijk niet volwassen zou worden. Inmiddels leeft ze al 26 jaar in genadetijd en is het ook voor haar artsen heel bijzonder dat ze n...
25:15
Als boerenzoon opgroeien, het melkveebedrijf van je vader overnemen en na vele jaren durven toegeven dat dit leven niet gelukkig maakt. Sterker nog, het maakte Jan den Boer zwaar depressief. Hij vond zijn eigen weg en is nu pastoraal agrarisch coach.
25:29
Rick Brink werd in 2019 uitgeroepen tot de allereerste minister van Gehandicaptenzaken. Dat is niet zo gek, want omzien naar elkaar staat voor hem hoog in het vaandel. Rick leeft naar wat er in de Bijbel staat en Giovanca gaat met hem in gesprek over de bijzondere band met zijn ouders.
25:07
Marleen ontmoet beeldend kunstenaar Davitha van de Kuilen. Davitha kampte lang met kinderloosheid. Ze ontdekte dat je dingen die niet lukken of tegenzitten het beste maar kunt accepteren voor wat ze zijn. Haar kinderloosheid bracht haar bij essentiële vragen als: waartoe ben ik op aarde en durf ik het echt los te laten? We...
25:10
Bram Maarleveld verhuisde als vrijgezel uit zijn ouderlijk huis naar de pastorie aan de rand van Numansdorp. Hij vertelt aan Jurjen hoe hij daar zijn weg vindt.
25:17
Ieder mens wil geliefd, gehoord en gezien worden en daarom schiet Astrid Feddes dak- en thuisloze jongeren te hulp. Ze legt uit aan Marleen hoe ze daarbij wordt geïnspireerd door de Bijbel.
25:07
'Ik ga slapen, ik ben moe, ik sluit beide oogjes toe. Heer houdt ook deze nacht, over mij getrouw de wacht', bad Jan Slagter als kleine jongen voor het slapengaan. Hoe kijkt Jan terug op zijn jeugd en hoe ziet zijn zondagmorgen er eigenlijk uit? Jurjen zoekt het uit.
25:09
René van Kooten is een gevierd musicalartiest en won een aantal Musical Awards, maar in zijn persoonlijk leven kende René heel wat stormen. Daarover praat hij met Marleen Stelling.
25:10
Giovanca gaat in gesprek met tv-maker en journalist Rianne van Kuil. Rianne heeft in haar leven de nodige trauma's meegemaakt, waaronder seksueel misbruik.
25:08
Margreet de Vries is arts-psychiater, relatie- en gezinstherapeut en theoloog. Ze schreef een aantal boeken over de relatie tussen geloof en gezondheid, maar ook over de 'algoritmesamenleving'.
25:29
Gerrie Kersbulck-Koelewijn uit Bunschoten-Spakenburg is kapster en in de 'Week van gebed voor eenheid' zorgt ze voor verbinding in het hele dorp. Giovanca spreekt met haar hierover.
25:12
Toen Martijn Horsman zijn werk als voorganger losliet, voelde hij zich bevrijd. Na jaren kwam hij erachter wie hij echt was en kon hij niet anders dan terugkeren. Toch blijft de strijd bestaan.
25:22
In 2020 startte de realityserie Urk! en maakten we kennis met kapper, stylist en tv-persoonlijkheid Teun Kapitein, ofwel Teun Föhn. Met Marleen deelt hij wat belangrijk is in zijn leven.
Seizoen 2
25:16
Na een imposante loopbaan bij defensie is Mart de Kruif een veelgevraagde oorlogsduider en schuift hij aan bij allerlei programma's. De oorlogen in de wereld laten hem niet los.
Archief