Blauw Bloed

Laatste aflevering
25:32
Blauw Bloed

Zoals we allemaal weten is koningin Máxima van origine Argentijns. Hoe heeft ze de Nederlandse taal onder de knie gekregen en zijn er nog verbeterpunten? Verder bezoekt koning Willem-Alexander de oudste ringrijdersvereniging van Nederland en bekijken we hoe populair denim onder ...

Blauw Bloed gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 21
25:33
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren op streekbezoek in het noorden. Ze bezochten de streek Het Hogeland, in het noorden van Groningen. Verder aandacht voor het staatsbezoek van Denemarken aan Noorwegen en juwelenhistoricus Martijn Akkerman praat ons bij over de Hollandse juwelen.
25:20
De Deense Frederik en Mary brachten voor het eerst een staatsbezoek als koning en koningin. Ze deden Zweden aan en werden warm ontvangen door koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Onder andere een blik op alle pracht en praal van het staatsbanket. Verder: de werkbezoeken van koningin Máxima en juwelenhistoricus Martijn Ak...
25:13
Het is feest in Emmen! De koninklijke familie vierde daar Koningsdag. Een uitgebreid verslag van deze dag. Ook een terugblik op tien jaar Koningsdag in nieuwe stijl.
25:33
Prinses Amalia maakte haar debuut op het staatsbanket met de Spaanse koning en koningin. Ook bedankte koning Willem-Alexander zijn Spaanse collega voor het opvangen van zijn oudste dochter, die een tijd in Madrid woonde. Verder een uitgebreid verslag van het staatsbezoek van Spanje aan Nederland en een vooruitblik op de se...
25:35
Samen met tientallen jonge meiden maakt koningin Máxima kennis met techniek. Dit ter ere van Girls' Day. Verder: het koningspaar en prinses Beatrix zijn samen in Middelburg en we duiken alvast in de onderliggende band tussen Spanje en Nederland.
25:36
Prinses Beatrix is op Paleis Soestdijk voor de onthulling van een bijzonder monument en prinses Margriet is aanwezig bij trainingen van paralympische sporters. Juwelenhistoricus Martijn Akkerman vertelt over de juwelen van Zweden en verder het overige koninklijke nieuws.
25:34
De familie Van Vollenhoven haalt geld op voor lymfklierkanker. Een aantal broers gaan het ijs op, de rest van de familie moedigt de deelnemers aan. We vragen hen hoe belangrijk familie voor hen is, zeker rondom feestdagen als Pasen. Verder: koningin Máxima lanceert de nieuwe supporttool voor MIND Us en het overige koninkli...
25:37
Verslag van het bezoek van koning Willem-Alexander aan Operatie Interflex in het Verenigd Koninkrijk. Verder een terugblik op het overlijden van koningin Juliana, precies twintig jaar geleden, en de opening van de 75e editie van de Keukenhof door prinses Margriet.
25:35
Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix zetten zich in voor de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet van het Oranje Fonds. Prinses Beatrix is op een stadsboerderij en geeft onder andere schapen te eten. Verder: prinses Beatrix en prinses Mabel reiken een bijzondere prijs uit en koning Willem-Alexander be...
25:34
Ieder jaar zamelt prins Bernhard met zijn stichting Lymph & Co geld in voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Een gesprek met de prins over zijn stichting en over De Hollandse 100, waar hij druk voor aan het trainen is. Verder: koning Willem-Alexander lost fictieve moord op en aandacht voor Internationale Vrouwendag.
25:37
Een verslag van het werkbezoek van koning Willem-Alexander aan het Máxima MC in Veldhoven. Koningin Máxima was voor haar werkzaamheden voor de Verenigde Naties in Colombia. Tirza van der Graaf neemt samen met royaltyverslaggever Marius Looijmans het koninklijk nieuws door.
25:34
Koningin Máxima is op bezoek bij de scouting in Woerden om daar te praten over jonge leiders van de toekomst. Een verslag van dit bezoek en een gesprek met de koningin over haar ervaring. Koning Willem-Alexander is in Heerlen-Noord, waar hij een rondleiding krijgt door de wijk. Verder het overige koninklijke nieuws met stu...
25:36
Al vanaf de jaren zestig gaan de Oranjes op skivakantie naar Lech. De pers kon altijd uitgebreid meekijken hoe de koninklijke familie van de piste naar beneden ging, maar sinds 2020 nodigen ze de pers niet meer uit op wintersport. Koningshuisdeskundige Simone Lamain legt uit hoe dat komt.
25:36
Een exclusief interview met prinses Delphine, de dochter van koning Albert van België. Een gesprek over haar tentoonstelling European Love, haar kunstwerken en familie.
25:33
Modejournalist Josine Droogendijk neemt alle looks van koningin Máxima van de maand januari 2024 onder de loep. Wat droeg onze modekoningin en wat viel Josine op?
25:35
Woensdag 24 januari is de start van de Nationale Voorleesdagen, een evenement dat traditiegetrouw wordt geopend met een Voorleesontbijt. Ook dit jaar leest prinses Laurentien voor aan een kleuterklas.
25:28
Terugblik op de abdicatie van koningin Margrethe van Denemarken en koningshuisdeskundige Rick Evers laat zien wat er gebeurt bij de koninklijke gebouwen op het gebied van duurzaamheid.
25:15
Koningin Margrethe van Denemarken draagt op 14 januari tijdens een ceremonie het stokje over aan haar zoon kroonprins Frederik. Een vooruitblik naar dit bijzondere moment in Kopenhagen.
Seizoen 20
25:28
Beelden van Paleis Huis ten Bosch, waar afgelopen vrijdag een fotomoment was met het koninklijk gezin.
Archief