De Mosterd Van Meus

Laatste aflevering
53:09
De Mosterd Van Meus

De Vlaamse kok Jeroen Meus trekt naar Oaxaca, het culinaire hart van Mexico. Daar neemt tv-chef Benito Molina hem mee voor een duik in de zee en de lokale keuken. Van seafood tot streetfood, van mais tot mole. Jeroen ontdekt eeuwenoude culinaire tradities bij de 'cocineras tradi...

De Mosterd Van Meus gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 1
52:50
De Vlaamse kok Jeroen Meus doorkruist Turkije, smeltkroes van culturen en smaken. Tv-kok Refika Birgul geeft Jeroen haar beste reistips. Hij leert om pezmek te maken, bezoekt een buffelboerderij en draait mee met een ambachtelijke pottenbakker. Natuurlijk mag een kebab onderweg ook niet ontbreken. Tot slot wordt Jeroen get...
52:32
Na een bezoek aan Tony Singh, een gerenommeerde tv-kok met Indiase roots, vertrekt Jeroen op reis door Schotland richting de adembenemende Highlands. Onderweg proeft hij van de traditionele gastronomie en levensstijl. Zo leert Jeroen echte 'pie' maken, proeft hij van klassiekers zoals haggis en venison stew en ervaart hij ...
53:08
De Vlaamse kok Jeroen Meus trekt naar Georgië, land van wijn en honing. Samen koken en lekker eten zijn hier een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Met de tips van chef Guram Baghdoshvili ontdekt Jeroen de Georgische keuken. Van tenili, een vergeten kaastraditie, tot wijn uit ondergrondse kleivaten. Jeroen ontmo...
De Vlaamse kok Jeroen Meus gaat op zoek naar de essentie van de Zweedse keuken en cultuur. Hij ontmoet er tv-kok Tina Nordström die Jeroen kennis laat maken met de Zweedse levensstijl. Jeroen ontdekt de fika-traditie, ontmoet enkele palingvissers en gaat mee cantharellen plukken. Op bezoek bij de familie Skogström leert hi...
Archief