De Nachtzoen

Laatste aflevering
06:31
De Nachtzoen

Het verliezen van een dierbare leeftijdsgenoot was ingrijpend. Waar vind ik een handleiding voor het rouwen om een vriend, vroeg student Sarah Leeuwenstein zich af.

De Nachtzoen gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 2024
05:35
Als je duisternis hebt gekend in je leven is het soms verleidelijk om in het donker te blijven hangen. Toch moedigt zorgondernemer Xavière Kolk ons aan om te kiezen voor het licht.
06:05
In ons oververlichte land zijn de sterren maar met moeite te zien. Toch daagt bioloog Klaas Nanninga ons uit om de ogen de kost te geven en een kijkje te nemen in het verleden van onze kosmos.
06:37
Al van jongs af aan ziet journalist Nicole de Jong haar vader leven met een dreigend einde. Een lot dat mogelijk ook in haar lichaam verstopt zit. Tijd om op onderzoek uit te gaan, vond ze zelf.
05:08
Voor emeritus predikant Sam Janse zijn het niet helden uit stripverhalen of beroemdheden uit geschiedenisboeken die hem op de late avond ontroeren. Nee, hij weet dat wijsheid in mensen dichtbij verborgen ligt. Zo vertelt hij over tante Neeltje.
06:11
Hoe behoud je open ogen en hart in een wereld vol pijn? Zangeres Meral Polat sluit een nachtelijke ontmoeting af met een hartstochtelijk, Afghaans lied uit haar tenen.
06:56
Gloedvolle kok Faouzi Chihabi onderbreekt zijn nachtrust zonder morren voor iets wat hij ooit in de gevangenis ontdekte. Het zou zijn leven voorgoed veranderen.
06:06
Het leven op straat heeft mooie kanten, weet zorgondernemer Xavière Kolk. Het maakte haar tot de mens die zij vandaag is, met een hoofd vol creatieve ideeën en oplossingen.
05:58
Het leven met zorgintensieve kinderen is precies waar dat woord op wijst: intensief. Het kleurt voor Mirjam Klerks soms ook de relatie met haar verloofde. Hoe houden ze de liefde levend en blij?
06:02
Tiffany Nuijten is nog geen 30 jaar en moet nu al door het leven zonder haar ouders. Door het verdriet heen blijft de liefde levend, weet ze. Hoe dat werkt en voelt, vertelt ze ons voor het slapengaan.
06:16
Als filosoof wordt het leven met gemak een hoogdravend verhaal waarin de grote vragen des levens voortdurend ruimte maken voor nieuwe exemplaren. Filosoof Marjan Slob richt zich op eenzelfde vraag die blijft terugkeren.
05:45
Het Bijbelboek Psalmen is muzikant Roeland Scherff in het bijzonder dierbaar. Helaas klinken de aloude melodieën, waarop men de indrukwekkende teksten zingt, steeds minder. Tijd voor verandering.
06:47
In de kerk werd artiest Manon Companjen één ding al vroeg duidelijk: als vrouw heb je je op een bepaalde manier te gedragen. Scheiden valt niet binnen het ideaal. Hoe ga je om met oude meningen in je hoofd als het echte leven je overvalt?
06:36
Toen het zoontje van Xavière Kolk thuiskwam na een grensoverschrijdende ervaring, besloten ze de gebeurtenis samen om te zetten in iets moois. Hoe leer je kinderen hun grenzen aan te geven? Tijd voor een meer dan belangrijk kinderboek.
06:47
In een heus privémuseum huisvest bioloog Klaas Nanninga zijn gevederde vrienden, waaronder nachtvogels. Beestjes die zich zelden laten zien, slechts een enkele keer van zich laten horen. Een moment om nooit te vergeten, weet de liefhebber.
07:12
Na het verlies van zijn dochters merkte Bjorn Visser dat de buitenwereld heel anders reageerde op zijn verdriet dan op dat van zijn vrouw. Hoe vond hij als man een weg in zijn rouw?
05:52
Zingen doe je als je blij bent en in tijden van verdriet. Dat is het motto van podcastmaker Nicole de Jong. Dat leidde tot een kostbaar moment aan het sterfbed van haar vader.
07:08
Rennen en vliegen als een superheld was de standaard modus van Suzan Doodeman, en het was meer dan goed voor haar was. Rust kwam uit onverwachte hoek. Een pot chocopasta bracht haar tot nieuwe inzichten.
06:05
Na een leven vol spanning en angst, beleefde coach Lobke van Meeuwen zomaar een beslissende autorit die iets nieuws bracht. Het medicijn voor de spoken in haar hoofd lag verrassend dichtbij.
05:28
Op een dag besloot Sam Janse resoluut zijn auto weg te doen, nadat een kreet op een groot bord langs de weg insloeg als een bom. We moeten het leven doorgeven, maar wat is er straks nog over?
Archief