De Nachtzoen

De Nachtzoen gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Laatste aflevering
07:25
De Nachtzoen

Ex-bankier Robbert Vesseur werd op een dag wakker met de droom van een wereld waarin ieder mens vervuld kan leven en ogen weer gaan stralen. Een moedige missie verpakt in een mysterieus woord: de geefeconomie.

Seizoen 2024
07:04
Voor kunstenaar Davitha van de Kuilen is geloof niet iets dat enkel voorbijkomt in filosofische gesprekken met een glas wijn bij maanlicht. Toen zij worstelde met diep verdriet over een niet uitgekomen kinderwens, voelde ze Jezus heel dichtbij.
05:24
Disco in de koffiekamer en verstoppertje spelen onder de preekstoel en tussen de kerkbanken. Als jong meisje dartelde Jonge Theoloog des Vaderlands Thelma Schoon al door de kerk, met alle gevolgen van dien.
05:40
Het werk van klassieke componisten uit voorbije tijden is een inspiratiebron voor dj Laura van Dam, die zelf werkt met elektronische dance. Een verrassende samenwerking door de eeuwen heen.
06:06
Fotograaf Ruben Timman kreeg een donkere droom in een periode dat hij alles wat van waarde was, dreigde te verliezen. Lukte het hem om in het duister nieuwe lichtbronnen te ontwaren?
06:51
Een boek schrijven over veerkracht. Schrijver Lisanne van Sadelhoff begon aan dit dappere plan, net toen ze zelf onverwacht in een nieuw dal belandde. Een levenslustige zoektocht zou beginnen, niet zonder resultaat.
05:38
Een pakkend beeld bedenken bij een tekst die zomaar in je mailbox belandt. Illustrator Jedi Noordegraaf verstaat de kunst om letters in zwart-wit te verbeelden met een rijk kleurenpalet.
06:35
Misbruik kruipt in de kieren van je bestaan, weet geestelijk verzorger Remy Jacobs meer dan hem lief is. Een engelachtige zou later in volwassen jaren levensveranderende bemoediging geven.
05:52
Na jaren fantaseren ging de grote droom van Carolien Euser in vervulling: ontmoetingsplaats Blend was een feit. Het zou niet lang duren voor tegenslag op haar pad kwam. Lukte het haar om het prille begin van haar droom voort te zetten?
05:39
Het ego van vrachtwagenchauffeur Daniël Kroezen kostte hem, naar eigen zeggen, bijna zijn huwelijk. Een oprecht gebed gaf een onverwachte wending aan zijn leven.
06:22
Als klein meisje was schrijver Janneke Siebelink soms overweldigd door de grootsheid van het leven. Na jaren van plezier en ploeteren zou ze landen bij de tekst waarmee ze ons vanavond op bed legt: blijf kalm te midden van alle lawaai.
07:00
Filosoof Tinneke Beeckman is van nature niet zo mild voor zichzelf. De grote filosofen uit het verleden en haar zesjarige dochter blijken elke dag onmisbare reisgenoten op haar levenspad.
06:41
Een onverwachte droom zette het leven van fotograaf Ruben Timman op een nieuw spoor. In het geniep zou hij een grootse daad verrichten: de oprichting van een museum voor de mensheid.
06:25
Een heftig verzoek van een voorbijganger dwong Saskia Stolz een kunstwerk te maken waar je letterlijk niet omheen kunt. Een uitnodiging om te praten over een verdrietig en meer dan belangrijk onderwerp, dat ook in haar eigen leven dichtbij kwam.
06:19
De liefde van een boer voor het ondernemen en zijn dieren kent pieken en dalen, weet boer Jan den Boer. Van nieuw leven ontvangen in de stal tot diepe eenzaamheid in de nachtelijke uren. Hield hij dat vol?
06:30
Hoe ga je verder zonder de persoon die jou het leven gaf? Een handvat in die zoektocht bleek het lijflied van de geliefde moeder van schrijver Lisanne van Sadelhoff. Ze legt ons op bed met een parel uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.
06:44
Met haar drukkunst schept Davitha van de Kuilen letterlijk licht in het donker. Ook toen in haar eigen leven het duister naderde en ze vijftien jaar op een kindje wachtte, wist ze het knopje van haar innerlijke lamp te vinden.
06:47
In een wirwar van woorden en gevoelens de balans opmaken na een turbulente jeugd, is zo makkelijk nog niet. Geestelijk verzorger Remy Jacobs doet in de kleine uurtjes van de nacht een voorzet.
06:58
Journalist worden was van kinds af aan Yassamine el Kajdouhi's grote droom. Ze heeft alles gegeven, maar de werkelijkheid bleek weerbarstiger. Was het tijd voor een nieuw avontuur?
06:19
Slapen, hoe doe je dat? Psycholoog Barbara Mulder loopt over van kennis, die ze graag met de wereld deelt. Een van haar tips: stop met vechten in de wakkere uren.
Archief