De Strijd

De Strijd gemist?

Januari 2020

De Nieuwe Arbeider

3,0 16 x
Er wordt naar de toekomst gekeken. Strijd blijkt nog steeds nodig voor banen en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.

Drees en Den Uyl

4,0 22 x
Werknemers, vakbondsbestuurders en voormalig staatssecretaris Bram Stemerdink blikken terug op de soms roerige na-oorlogse jaren.

De Arbeidersvrouw

3,0 12 x
In de eerste decennia van de industrialisering werkten veel vrouwen in fabrieken. Zwaar en vuil werk, waar ze slecht voor werden betaald.

Rood en Oranje

3,0 9 x
Erik ontmoet Corrie Huiding. Zij vertelt over 'Oranje Ka', die Troelstra en andere propagandisten aanviel als ze zich in de buurt begaven.

De Oorlog

3,0 10 x
Aandacht voor vooroorlogse hulp aan Duitse gevangenen, de Februaristaking in Hilversum en het conflict rond de herdenking van Hannie Schaft.

De Arbeidersomroep

4,0 10 x
Aandacht voor dagblad Het Volk en de eerste radio-uitzendingen van de VARA. Erik spreekt ook met voorgangers Sonja Barend en Koos Postema.

De Ideale arbeider

4,0 13 x
Aandacht voor het tuindorp Agnetapark, de filmdienst van het Instituut voor Arbeidersontwikkeling en de voetbalclub FC United of Manchester.

De Revolutie

3,0 11 x
Nederlandse revolutionairen als Domela Nieuwenhuis en Tjerk Luitjes worden geportretteerd en bloedig verlopen opstanden worden belicht.

De Staking

3,0 9 x
De geschiedenis van het staken, van de grote spoorwegstakingen in 1903 tot de schoonmakersstakingen van 2012 en 2014.

De Fabriek

4,0 21 x
De textielindustrie in Twente en de strokartonfabricage in Oost-Groningen worden belicht. En er wordt een bezoek gebracht aan Detroit.
Archief