De Toekomstbouwers

De Toekomstbouwers gemist?

Oktober 2019

Kuang-Yi Ku

4,0 14 x
De Taiwanese tandarts en ontwerper Kuang-Yi Ku combineert wetenschap en kunst en vraagt met zijn provocerende ontwerpen regelmatig aandacht voor dierenwelzijn en seksuele vrijheid.

Jólan van der Wiel

3,0 11 x
Jólan van der Wiel ontwerpt samen met natuurkrachten als water, wind en magnetisme. Met zijn installatie 'Tropic City' onderzoekt hij hoe ons toekomstige leven in een warmer klimaat mooier kan worden.

Emma van der Leest

4,0 18 x
Emma van der Leest ziet de biljoen micro-organismen op onze planeet als de fabriekjes van de toekomst. Zij gebruikt ze om stoffen te laten groeien en op een natuurlijke manier te kleuren.

Thom Bindels

3,0 26 x
Thom Bindels heeft een ingraafbare, kartonnen tuin ontworpen die onvruchtbare gebieden transformeert in voedselwalhalla's. Helga van Leur kijkt of er neveneffecten zijn bij deze ingreep in de natuur.

Bernhard Lenger

4,0 7 x
Bernhard Lenger draait via design aan de knoppen van onze maatschappij. Hoe gaan we om met het milieu, minderheden, maar ook met de ethische kanten van de oprukkende technologie?

De finale

3,0 11 x
De finale met de vier uitgekozen halvefinalisten. Wie krijgt het VPRO Toekomstbouwdepot van 10.000 euro?

Lex Hoefsloot en Govert Flint

3,0 7 x
Lex Hoefsloot is mede-oprichter van 'Lightyear', een zonneauto die in 2020 op de markt moet komen. Govert Flint maakte kantoormeubelen die beweging, en daarmee ook de hersenen, stimuleert.

Teresa van Dongen en Amber Jae Slooten

4,0 8 x
Teresa van Dongen presenteert een 'lamp' die energie haalt uit elektronen, afgescheiden door bacteriën. Amber Jae Slooten wil dat consumenten virtueel kleding passen op een 3D-model van zichzelf.

Wouter Corvers en Mick Geerits

3,0 16 x
Wouter Corvers bouwde 'A House in One Month', dat compleet is aangepast aan Corvers' lengte van 2,05 meter en die van zijn vriendin van 1,71 meter. Mick Geerits presenteert 'Augmented Nature'.

Roos Meerman en Pim van Baarsen

4,0 16 x
Roos Meerman presenteert een kussen en wandkleed met ingebouwde luidspreker, o.a. bedoeld voor mensen met dementie. Pim van Baarsen bedenkt oplossingen voor sociale en culturele problemen.
Archief